Hello Guest it is July 07, 2020, 03:31:43 PM

Author Topic: Auto Zero Touch off issues  (Read 2791 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Toad

*
  •  58 58
    • View Profile
Re: Auto Zero Touch off issues
« Reply #10 on: February 23, 2016, 12:47:47 PM »
After resetting a few times, it went  and touched off, and stopped transmitting data. Done this 3 times. The next  three times, it worked correctly. Double checked all of my connections on the Smoothstepper, but could not detect any thing loose, unplugged ribbon cable and re connected, started back up. I started Mach and checked again, When it touched plate it stopped and lost data. had to reset, the next three times it did not work.
Toad

Offline bfgstew

*
  •  105 105
  • DOH!!!!!!!
    • View Profile
Re: Auto Zero Touch off issues
« Reply #11 on: February 23, 2016, 01:01:08 PM »
Toad,

Have a go with Tweakies http://www.cooperman.talktalk.net/files/17.htm, copied and pasted into mach3 and has never missed a beat, just scroll down to the bottom of the page

Offline BR549

*
  •  6,932 6,932
    • View Profile
Re: Auto Zero Touch off issues
« Reply #12 on: February 23, 2016, 01:28:34 PM »
AH the  first mention of a SmoothStepper (;-)  What you are seeing appears to be a smoothstepper problem NOT a mach3 problem. You might want to check over at teh SS forum for help on that.

Just a thought, (;-) TP

Offline ger21

*
  • *
  •  6,282 6,282
    • View Profile
    • The CNC Woodworker
Re: Auto Zero Touch off issues
« Reply #13 on: February 23, 2016, 01:54:43 PM »
Are you using the latest SS plugin?

The people I've seen with the apparently same issue didn't have any problems when using 3.043.062.
Gerry

2010 Screenset
http://www.thecncwoodworker.com/2010.html

JointCAM Dovetail and Box Joint software
http://www.g-forcecnc.com/jointcam.html

Offline Toad

*
  •  58 58
    • View Profile
Re: Auto Zero Touch off issues
« Reply #14 on: February 23, 2016, 02:26:59 PM »
I am using the Ethernet Smoothstepper with Plug in ESS-v10r2d1a

Offline Toad

*
  •  58 58
    • View Profile
Re: Auto Zero Touch off issues
« Reply #15 on: February 25, 2016, 09:09:24 AM »
I posted this on the Warp 9 forum, but no reply's yet

Offline Toad

*
  •  58 58
    • View Profile
Re: Auto Zero Touch off issues
« Reply #16 on: February 25, 2016, 01:13:34 PM »
Installed latest update of ESS Smoothstepper, seems to be working correctly now.
You are right, I needed to go with Mach ver. R2.043.062 for it to work correctly.
Thanks Ger21 and BR549

Toad