Hello Guest it is October 22, 2019, 12:27:16 AM

Author Topic: Problems starting up with lazyturn  (Read 9185 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline RICH

*
  • *
  •  7,368 7,368
    • View Profile
Re: Problems starting up with lazyturn
« Reply #20 on: January 28, 2016, 10:36:04 PM »
The fix for Win 7 is in Members Docs under the  topic RE: LAZYTURN MANUAL, reply #2, based on what Mike wrote. ( a year ago )

Here is the link:
http://www.machsupport.com/forum/index.php/topic,10091.msg206325.html#msg206325

I will update that  reply with new information as it relates to W 8 & 10 when you provide it.

RICH
« Last Edit: January 28, 2016, 10:37:45 PM by RICH »
Re: Problems starting up with lazyturn
« Reply #21 on: January 29, 2016, 10:11:56 AM »
Works on both windows 8 and 10. I did it awhile ago on 8 and just did it last night on 10 before posting.

Mike
We never have the time or money to do it right the first time, but we somehow manage to do it twice and then spend the money to get it right.

Offline RICH

*
  • *
  •  7,368 7,368
    • View Profile
Re: Problems starting up with lazyturn
« Reply #22 on: January 29, 2016, 12:52:01 PM »
Thanks Mike for confirming. Will update what is in LazyTurn Manual link.

Appreciate it,
RICH
Re: Problems starting up with lazyturn
« Reply #23 on: January 30, 2016, 06:47:22 AM »
Hi Rich,
No problem.

THANK YOU for all the hard work, time,and effort that you have put into lazy turn over the years.
Hopefully I will be in a position to use my lathe soon.


Mike
We never have the time or money to do it right the first time, but we somehow manage to do it twice and then spend the money to get it right.
Re: Problems starting up with lazyturn
« Reply #24 on: January 30, 2016, 12:49:30 PM »
 :D Rich,

It is working like this!! Thank you for all your help that I received from you.
I have only one question left.
I saw that in lazyturn 1.1 the fine toolpath was skipped while in version 1.0 it was still in.
Was it skipped because in version 1.0 it was not working in the right way or can I still use version 1.0 instead of 1.1?

Kind regards,
Andre Roest

Offline RICH

*
  • *
  •  7,368 7,368
    • View Profile
Re: Problems starting up with lazyturn
« Reply #25 on: January 30, 2016, 03:27:36 PM »
Andre,
There is a button to create a fine pass in 1.1.
Don't use 1.0, use the latest.

RICH
Re: Problems starting up with lazyturn
« Reply #26 on: January 31, 2016, 05:46:30 AM »
Rich,

Do I have still the wrong version then?
My version is stated with: LazyTurn Alpha 1.1 Copyright (C) 2008

In this version there is no button Fine Path in the toolbar.
The ony thing is that you can click toolpath>>Fine path >> and when I click on OK then a statement is shoen ! Not yet implemented Stop clicking me! ..:)

Seems to be a pre version 1.1??

Kind regards,
Andre
Re: Problems starting up with lazyturn
« Reply #27 on: January 31, 2016, 06:26:48 AM »
this is a photo after trying toolpath>>fine path >> OK
Gives a failure

Offline RICH

*
  • *
  •  7,368 7,368
    • View Profile
Re: Problems starting up with lazyturn
« Reply #28 on: January 31, 2016, 06:29:04 AM »
Here is the link fro the latest version of LT.
Is that what you installed?

http://www.machsupport.com/forum/index.php/topic,5767.msg95122.html#msg95122

RICH

Offline RICH

*
  • *
  •  7,368 7,368
    • View Profile
Re: Problems starting up with lazyturn
« Reply #29 on: January 31, 2016, 06:31:47 AM »
There are no other LT posted versions after the one posted in reply #28.

Before yes , but after, no!

RICH