Hello Guest it is February 26, 2021, 08:18:55 PM

Author Topic: Newbie of course! testing  (Read 1462 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Newbie of course! testing
« on: December 05, 2015, 11:30:01 PM »
I have everything on the 6040 set up. I can move all the axis' positive and negative with the arrow keys. I have run some small tests successfully. Here is the problem. I run other tests and the spindle will go up and down but the Y and X axis motors outside wheel barely moves and the machine it self doesnt move except the Z axis still moves up and down as it should. I watch the path in the upper right window of Mach3 and the X and Y moves but the machine motors dont? Thanks for any input. 

Offline Tweakie.CNC

*
  • *
  •  8,659 8,659
  • Super Kitty
    • View Profile
Re: Newbie of course! testing
« Reply #1 on: December 06, 2015, 02:14:28 AM »
Hi Max,

Welcome to the forum.

Could it be that the Gcode you are running is in 'Inch' units and your machine / Mach3 has been set-up in 'mm' units ??

(ideally all Gcode should contain a G20 or G21 (as appropriate) to avoid this issue but we don't live in the ideal world).

Tweakie.
KEEP SAFE !
Re: Newbie of course! testing
« Reply #2 on: December 06, 2015, 07:33:54 PM »
thanks for the reply. That was one of the many problems. I will spend another 40 hours on videos and forums and maybe figure this out!! lol

Offline Tweakie.CNC

*
  • *
  •  8,659 8,659
  • Super Kitty
    • View Profile
Re: Newbie of course! testing
« Reply #3 on: December 07, 2015, 01:40:55 AM »
Hi Max,

Not sure that 40 hours will be enough  ;D

(I've been at it for 10 years and I still don't know the half of it).

Tweakie.
KEEP SAFE !