Author Topic: Problem with S*********x and pwm output  (Read 1068 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline druckgott

  • Active Member
  • Posts: 9
    • View Profile
Problem with S*********x and pwm output
« on: October 30, 2015, 04:41:14 AM »
Hallo, i have a problem with the S********* gcode and what i get out as pwm.

if i put in the spindle rpm manual and start it manual then i get the right output for pwm. (i mesure it on the lpt port)

if i have a Programm and start the spindle in the program i get not the right rpm on pwm output,but if i have in the program two times the s.... then i get for the First s the wrong output and for the second s.., the right pwm output . here is a exemplarisch


T3
S10000 F100 M3
G0
....
do not Work


T3
S10000 F100 M3
S10000
G0
....
this one workes.

i have the feeling that the linarity.dat will not used on the first s and on the second one it will be used?!

do you have an idea what i can Do

same if i have example 1 and do a speed reduction with 10% over s- and then back to 100% with s+ the r
pwm output gets then the right value.

thx druckgott

Offline druckgott

  • Active Member
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Problem with S*********x and pwm output
« Reply #1 on: October 30, 2015, 05:33:35 PM »
I habe now checked also different versions its always the same problem its the difference between linarity.dat and original linarity.dat

i have modified it with the tool which is here in the forum availible  (dont have the linke now here for the topic)

if i press the reset button for the spindle RPM  ore put in the s command two times it works. if i use original linarity.dat there is no jump.

i dont know what i can do is there any way to change something in m3 command script that4it reads s two times?

i want to use the linarity.dat because otherwise on 50% of rpm input i already have 90% of rpm i have a brushless motor with a rc esc and an arduino which converts the mach3 pwm to rc pwm.

the
druckgott

Offline druckgott

  • Active Member
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Problem with S*********x and pwm output
« Reply #2 on: November 01, 2015, 03:28:44 PM »
I have now reinstalled mach3.

IT online Workshop in i Do have the s.... Command Set Not in the Same line as m3

so if i have
m3
s10000
then it Works
can you please help me what is the problem if i change the linarity.dat?

why is it not working how it should

Offline mc

  • Active Member
  • Posts: 381
    • View Profile
Re: Problem with S*********x and pwm output
« Reply #3 on: November 01, 2015, 04:37:48 PM »
Are you using a parallel port or external motion controller?

Offline druckgott

  • Active Member
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Problem with S*********x and pwm output
« Reply #4 on: November 02, 2015, 01:54:28 AM »
A parallel port