Author Topic: Newbie issues  (Read 875 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline finyl vinyl

  • Active Member
  • Posts: 4
    • View Profile
Newbie issues
« on: October 21, 2015, 03:24:11 PM »
hi, I am very new to Mach3 and CNC router, I have purchased a table top system and have down loaded mach3 I have gone through set up (twice actually as I uninstalled and started again) however I have a problem:
The DRO works perfectly whilst jogging however the table etc does not respond

I have watched the 3 videos on u tube and ensured that all appears correct, any ideas, my only thought is that the series cable is faulty?

Any ideas gratefully recieved
Paul

Offline ger21

  • Global Moderator
  • *
  • Posts: 6,153
    • View Profile
    • The CNC Woodworker
Re: Newbie issues
« Reply #1 on: October 21, 2015, 04:33:48 PM »
Are you using the parallel port? If so, what operating system?
Sounds like you have the wrong port address, a bad cable, or an OS that Mach3 won't work on (64  bit)?
Gerry

2010 Screenset
http://www.thecncwoodworker.com/2010.html

JointCAM Dovetail and Box Joint software
http://www.g-forcecnc.com/jointcam.html

Offline finyl vinyl

  • Active Member
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Newbie issues
« Reply #2 on: October 21, 2015, 05:11:55 PM »
Thanks Gerry, I have checked port address? I have 32 bit machine and can check a new cable tomorrow morning
I also gave an issue in the diagnostic screen in that the LEDs flash with the table turned on or off, is this possiblely related also?

Sorry to be needy but I am very frustrated

Regards
Paul