Hello Guest it is September 27, 2020, 12:38:33 AM

Author Topic: "No driver seemed installed. Run driver test."  (Read 1747 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

"No driver seemed installed. Run driver test."
« on: September 27, 2013, 08:56:10 PM »
Today I had to buy a new computer to replace a 11 year old one running XP Pro SP3. The new 64bit PC came with WIN7 and a parallel port card installed by dealer. No motherboards with on-board parallel port are available nowadays. At least not here.

I can see the parallel port on the Device Manager as LPT1 and the driver also reports as being up-to-date, yet when I install Mach3 R3.043.066 I get  "No  driver seemed installed. Run driver test." which I did but see no result.

The program proper seems to install alright but without the parallel port.

Can anyone suggest a remedy?

Thanks
Re: "No driver seemed installed. Run driver test."
« Reply #1 on: September 27, 2013, 09:26:56 PM »
Sorry, but you can't install the parallel port  driver on a 64 bit machine.  To use the computer, you will have to use an external driver, like a SmoothStepper.
John Champlain
Re: "No driver seemed installed. Run driver test."
« Reply #2 on: September 27, 2013, 09:33:04 PM »
Wow, what a bummer   :'( . I hope seller will take computer back for exchange to a 32 bit

Thanks for quick reply, though

Norbert
Re: "No driver seemed installed. Run driver test."
« Reply #3 on: September 28, 2013, 08:46:34 PM »
Seller, sent a technician this morning to install Win7 32bit. Good old-fashioned service rarely on the menu these days. For those living in Barbados, seller was Thinking Computers.

Norbert