Hello Guest it is December 06, 2019, 12:35:15 PM

Author Topic: MAch3turn Threading proplem z-axis is accerleration at constant spindle speed  (Read 1475 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

HI theres,
i got the proplem that when i want to use the threading that my z axis is not sync (even if the indicoter shows) to the spindle speed.
if it take the pass it going slow in Z- direction and starting get faster and faster, even if the spindle speed
is constant, also the moving back for the next pass in G0 it still accelerate the feedspeed.
then the same behaivor start over again
 If i try the simulation mode it looks good.

spindlespeed input
 the reading looks good, anyway i played around with 3 methods
standart is a encoder which give 1000 impulse per round
also i used for testing a mechanical switch wich give 3 impulse per round
and i TTL generator which give a very clear signal

all give the same result bad result.
i using the lockdown Version from Mach3
Windows XP Servicepack 2
using the paralellport from the computer

no idea left where how to found a solution about this, but it whoudl very helpful for
me to have the proplem solved.

greets
Alex

ps: i read many topics, may i didnt find the right. also reading the different manuals about mach3turn and threading
sorry for the bad english, i am not used to communicate in english

Offline RICH

*
  • *
  •  7,375 7,375
    • View Profile
For threading you only use a sensor which provides a single index pulse per revolution of spindle.

RICH
Rich,
you make my day.
 i tried a single pulse per revolution setup with the microswitch, and it works perfect.
Rich, thank you very much, for this input.

greets
Alex