Author Topic: MPG and DSPMC hook up problem  (Read 3942 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline dresda

  • Active Member
  • Posts: 222
    • View Profile
MPG and DSPMC hook up problem
« on: February 03, 2013, 01:47:33 PM »
When turning the MPG I have off and on signals comming in input 0 & 1 on J5 looking at Vital status screen.
DSPMC plugin set soft encoder, index 2.
Ports and pins, tick MPG#1 leave the rest blank.
No movement, Help.

Offline Vital System Support

  • Active Member
  • Posts: 328
    • View Profile
Re: MPG and DSPMC hook up problem
« Reply #1 on: February 05, 2013, 01:37:48 PM »

hi Dresda

in ports and pins MPG setting, did you set the counts per unit to 4?  mach3 needs this setting.

thanks
Rufi

Offline dresda

  • Active Member
  • Posts: 222
    • View Profile
Re: MPG and DSPMC hook up problem
« Reply #2 on: February 05, 2013, 08:16:49 PM »
the encoder is 100ppr, I set the the counts to 400?

Offline Vital System Support

  • Active Member
  • Posts: 328
    • View Profile
Re: MPG and DSPMC hook up problem
« Reply #3 on: February 06, 2013, 01:26:18 AM »

For MPG#1 in Ports and Pins, set Counts/Unit to 4.

make sure in General Config -> Jog Increments in cycle mode, there is no empty slot.  all fields should have some value, like 0.0001, 0.001, 0.01 etc.

tomorrow I will check mpg on a machine and let you know if I find any more step required to setup.

regards
Rufi

Offline dresda

  • Active Member
  • Posts: 222
    • View Profile
Re: MPG and DSPMC hook up problem
« Reply #4 on: February 06, 2013, 10:29:31 AM »
Tried it at 4 and no empty spaces for increments in general config still nothing.