Hello Guest it is December 15, 2019, 03:45:07 AM

Author Topic: smoothstepper and x axis  (Read 5779 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

smoothstepper and x axis
« on: November 24, 2012, 11:04:28 AM »
I have finally got  round to installing my Usb smooth stepper which I have had for a few years now
I Have  PMDX 126 Board and a PMDX 107 Im running mach 3 .034.066 using machstdmill  screen set
The problem that I have is that everything works  great except that my X axis will not move at all
it works perfectly with the Parallel port but not with the smooth stepper.
Any help would be much appreciated as Im  getting very dispondant with this,

John

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: smoothstepper and x axis
« Reply #1 on: November 25, 2012, 03:23:56 AM »
Can you attach your xml and I will see if I can find the problem.
Hood
Re: smoothstepper and x axis
« Reply #2 on: November 25, 2012, 06:21:33 AM »
Thanks Hood
Here's my XML file

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: smoothstepper and x axis
« Reply #3 on: November 25, 2012, 05:02:43 PM »
Dont see anything wrong in the xml, when you jog/MDI/command from code does the DRO in Mach move?
Hood
Re: smoothstepper and x axis
« Reply #4 on: November 26, 2012, 03:49:38 AM »
Hi Hood
Yes the dro moves when using Mdi in put.
John

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: smoothstepper and x axis
« Reply #5 on: November 26, 2012, 07:21:07 AM »
Try changing the pin numbers for X and Y and see if the X now moves, it will now be your Y axis.
Hood
Re: smoothstepper and x axis
« Reply #6 on: November 26, 2012, 10:35:33 AM »
Hi Hood
changed pin outs for x and y axis so what should be y axis is moving as x axis now
 but x axis which is now the y axis is not moving but shows as moving in Dro.

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: smoothstepper and x axis
« Reply #7 on: November 26, 2012, 05:03:14 PM »
Ok so if I am thinking right then it seems the SS is putting out the pulses correctly, so seems to be a drive/motor/wiring issue. Cant understand why it works with the PP though as that would suggest it isnt the issue. Strange one indeed.
Hood

Offline Jeff_Birt

*
  •  1,107 1,107
    • View Profile
    • Soigeneris
Re: smoothstepper and x axis
« Reply #8 on: November 26, 2012, 08:43:41 PM »
I would guess that there is a bad connection in the LPH26 to DB25 cable. I had one with a bad solder joint on one point. Pull the black cover off and look at the solder joints.
Happy machining , Jeff Birt
 
Re: smoothstepper and x axis
« Reply #9 on: November 28, 2012, 07:02:17 AM »
Hi Jeff
do you mean the short cables that go from the pmdx board to the smoothstepper

john