Hello Guest it is December 10, 2019, 06:39:32 PM

Author Topic: g-code cycle not start  (Read 5997 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

g-code cycle not start
« on: November 19, 2012, 10:16:21 AM »
Hi i have tb6560 cnc card from ebay. I installed mach3 program and connect tb6560 setup the pin ect. And I pressed the reset and start cycle button. but g-code not started... then  i changed parallel prot settings on bios. paralell port mode ECP. but does not work i can't find problem....

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: g-code cycle not start
« Reply #1 on: November 19, 2012, 01:38:52 PM »
Do you have the axis enabled?
Hood
Re: g-code cycle not start
« Reply #2 on: November 22, 2012, 09:39:13 AM »
ok today i found my porblem. i removed mach3 then re-install mach3 and passed driver instal. then reboot my computer and g-code start very well.. Ok so what is my problem? i need to change home board? or change some bios settings? or buy pci paralel port card?
« Last Edit: November 22, 2012, 09:40:45 AM by pisagor »

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: g-code cycle not start
« Reply #3 on: November 22, 2012, 01:20:16 PM »
I dont understand, if its now working why do you have a problem?
Hood
Re: g-code cycle not start
« Reply #4 on: November 22, 2012, 02:02:46 PM »
if i setup paralel port dirver mach is not working. this is my problem.

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: g-code cycle not start
« Reply #5 on: November 22, 2012, 02:10:34 PM »
Ok I was thinking you were meaning you had done the driver test and passed it but seems you are meaning you chose not to install the driver.
Attach your xml and I will have a look.
Hood
Re: g-code cycle not start
« Reply #6 on: November 22, 2012, 04:00:44 PM »
Here is my xml folder.  http://ge.tt/6ZllGAS/v/0?c

 sorry my english i mean if i instal mach3 with paralel port driver mach3 doesn't work....

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: g-code cycle not start
« Reply #7 on: November 22, 2012, 04:34:30 PM »
Have sent you a PM.
Hood
Re: g-code cycle not start
« Reply #8 on: November 22, 2012, 05:07:42 PM »
Me to

baki.

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: g-code cycle not start
« Reply #9 on: November 23, 2012, 02:46:56 AM »
Delete the pirate licence. Install the driver and see what it says when you run the driver test. What does the frequency and time in int say on diagnostics when you have the driver installed.
Hood