Hello Guest it is November 15, 2019, 08:48:47 PM

Author Topic: Running through limits on Smooth stepper  (Read 1681 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Running through limits on Smooth stepper
« on: November 04, 2012, 08:32:24 PM »
I installed a smooth stepper on my 3-axis mill. Homing goes great including the slave axis where each stepper touches the inductive limit switch and backs off independent.

For regular operation the machine completely ignores the switches as limits. I can jog straight through them. I know I should be setting my soft limits but I really want to find out why the machine doesn't stop when it hits the limits.

Any settings I overlooked?

Any ideas?

Stefan
 

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Running through limits on Smooth stepper
« Reply #1 on: November 05, 2012, 03:13:07 AM »
Attach your xml and I will look and see if there is a problem in your config.
Hood
Re: Running through limits on Smooth stepper
« Reply #2 on: November 05, 2012, 06:42:29 AM »
Here it is.
Thanks
Stefan

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Running through limits on Smooth stepper
« Reply #3 on: November 05, 2012, 06:53:06 AM »
You dont have limits set up, you only have homes set up.
If you wish to use the same switches for Limits then all you need to do is enable the respective axis limits an set to the same port and pin number as the home on that axis.
Hood
Re: Running through limits on Smooth stepper
« Reply #4 on: November 05, 2012, 06:55:47 AM »
Always learning, thanks for the advice!
Stefan