Hello Guest it is December 10, 2019, 08:00:59 AM

Author Topic: Random twitches after crash  (Read 2082 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Random twitches after crash
« on: October 28, 2012, 10:24:09 AM »
Hi All.
After a dive into the bed, the z axis twiches randomly. (the stepper is out of the machine, so it isn't something slipping).
Is a short dive enough to ruin my stepper, or is there some other error or setting I should be looking for now.
I believe the crash was caused by my asking it to go faster than it normally does. (300%. It isn't recommended I know).
Look forward to any replies.
Jim

Offline RICH

*
  • *
  •  7,376 7,376
    • View Profile
Re: Random twitches after crash
« Reply #1 on: October 28, 2012, 02:55:07 PM »
What do you mean by "twitches"?

RICH
Re: Random twitches after crash
« Reply #2 on: October 28, 2012, 04:42:20 PM »
Given a down arrow, or an up arrow, the spindle randomly ticks from side to side, tries to go one way, buzzes, tries to go the other, buzzes, tries every 1 or 2 seconds: Bbbrrr Brrrr Brrr Bbbrrrr.
Dro is correct of course.
However. I have now tried swapping the Gecko's, to eliminate them at least, or see if the problem followed the Gecko, and it didn't . The problem seems to have gone.
Any ideas what happened?
Jim

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Random twitches after crash
« Reply #3 on: October 28, 2012, 05:57:59 PM »
Bad motor connections likely.
Hood
Re: Random twitches after crash
« Reply #4 on: October 29, 2012, 07:00:03 AM »
I've had that before, in the blue connectors. Case closed
Thanks guys.