Hello Guest it is June 18, 2019, 09:39:41 AM

Author Topic: Z- slow jog key (left arrow) stopped working  (Read 3191 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Z- slow jog key (left arrow) stopped working
« on: October 02, 2012, 11:07:30 AM »
I have learned much about Mach3 from this forum.  I converted a South Bend lathe to cnc and it has been working resonably well, (except for some occasional lockups).  Recently, my left z- jog (slow jog only) stopped working from the keyboard.  The confusing thing is that it still works from the flyout menu and fast jog (shift + left arrow) still works.  This is rather confusing and makes setup frustrating to switch between using the mouse and keyboard to get set up.  Any thoughts?

John

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,504 5,504
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: Z- slow jog key (left arrow) stopped working
« Reply #1 on: October 02, 2012, 12:36:29 PM »
Have you tried another key board?  If so, post a screen shot of your MPG flyout.

Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!
Re: Z- slow jog key (left arrow) stopped working
« Reply #2 on: October 02, 2012, 04:42:14 PM »
I don't think it's the keyboard because it works fine on a rapid jog (shift + left arrow) or when editing in notepad, just the slow jog is not functioning. 

John

Offline Hood

*
  •  25,844 25,844
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Z- slow jog key (left arrow) stopped working
« Reply #3 on: October 03, 2012, 07:08:03 AM »
Attach your xml and I will see if I can find a problem.
Hood
Re: Z- slow jog key (left arrow) stopped working
« Reply #4 on: October 03, 2012, 08:54:08 AM »
My xml attached, I noticed that the value for ListKey is the same as AxisKeys5.  Might that be causing a conflict?  I also attached a screenshot with the jog flyout open.  Again, slow jog for both x directions and z+ works fine, as well as fast jog for all four directions, just no slow jog for z-.

Thanks.

John
Re: Z- slow jog key (left arrow) stopped working
« Reply #5 on: October 03, 2012, 09:30:59 AM »
Change the "Code List" to 999, see if that fixes it.
Re: Z- slow jog key (left arrow) stopped working
« Reply #6 on: October 03, 2012, 11:08:44 AM »
 Not sure how to put 999 in that field, however, if I change it to anything else the jog keys all work now.  I thought that field only displayed the keyboard scan code and that you could not manually enter data into it.

Thanks again, problem solved.

John
Re: Z- slow jog key (left arrow) stopped working
« Reply #7 on: October 03, 2012, 12:01:31 PM »
You can change it with the editor, available on the forum.
http://www.machsupport.com/forum/index.php/topic,9561.0.html
 
« Last Edit: October 03, 2012, 12:04:28 PM by Overloaded »
Re: Z- slow jog key (left arrow) stopped working
« Reply #8 on: October 03, 2012, 12:55:01 PM »
Got it.  Thanks.

John