Hello Guest it is December 15, 2019, 10:08:57 PM

Author Topic: 4 axis problems  (Read 1908 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline swets

*
  •  50 50
  • www.arjan-swets.com
    • View Profile
    • www.arjan-swets.com
4 axis problems
« on: September 12, 2012, 04:48:11 PM »
I've recently a 4th axis on my machine... but It don't works alright .....
I make toolpad with visualmill 6.0... 

first a mill then top, then rotate 90 degrees, mill the left side, rotate 90 degrees again ....etc... etc..... so i mill the 4 sides.... and this works alright....

but then I want to finish, to let the A axis to rotate, and mill the outside...   but that did not go oke...  the A axis keep turning, and the Z-axis don't move alright....
it seemed like the A-axis goes  via wrong side to the next point .....?

somebody tell me , to turn on the "Shortest Rot"
but I can't found that?

It must be in the menu : "Config>State"

but I don;t have State by Config ???


so , is there somebody that Knows what can be the problem? and where i can found "Shortest Rot."?

sorry for the bad english!


Offline RICH

*
  • *
  •  7,382 7,382
    • View Profile
Re: 4 axis problems
« Reply #1 on: September 12, 2012, 04:58:36 PM »
Y0u will find it under General Config, lower center of the screen "Rotational". There are three settings and what each does is in the Mach Manual.
RICH

Offline swets

*
  •  50 50
  • www.arjan-swets.com
    • View Profile
    • www.arjan-swets.com
Re: 4 axis problems
« Reply #2 on: September 12, 2012, 05:24:05 PM »
"Ang Short Rot on G0" is the same?

and is that my problem?

Offline RICH

*
  • *
  •  7,382 7,382
    • View Profile
Re: 4 axis problems
« Reply #3 on: September 12, 2012, 08:25:02 PM »
Don't know ....Mach implements the code given to it and the code needs to be correct for how Mach is configured.
RICH