Author Topic: Lazy cam to Mach3 G code file not loading properly  (Read 13552 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline adolescent

  • Active Member
  • Posts: 7
    • View Profile
Lazy cam to Mach3 G code file not loading properly
« on: September 01, 2012, 01:11:49 PM »
Hi, I am trying to create G code from lazy cam. Here is the screenshot in Lazycam:


But When I post the code to a file named something.tap and load that in the Mach3 I get the following output. That is only the R from the previous whole word in the Lazy cam. I have tried with various text but similar result. Although simple line drawing seems to work fine.   ???



Thanks for your help.

Offline ger21

  • Global Moderator
  • *
  • Posts: 6,127
    • View Profile
    • The CNC Woodworker
Re: Lazy cam to Mach3 G code file not loading properly
« Reply #1 on: September 01, 2012, 03:55:51 PM »
Without a Mach3 license, LazyCAM will only give you 25 lines of g-code, I think.
Gerry

2010 Screenset
http://www.thecncwoodworker.com/2010.html

JointCAM Dovetail and Box Joint software
http://www.g-forcecnc.com/jointcam.html

Offline adolescent

  • Active Member
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Lazy cam to Mach3 G code file not loading properly
« Reply #2 on: September 02, 2012, 10:57:18 AM »
Thanks. It is 500 lines limit. But I am getting abrupt drawing for fewer lines..

Regards
« Last Edit: September 02, 2012, 11:02:30 AM by adolescent »

Offline mohamedhelmi

  • Active Member
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: Lazy cam to Mach3 G code file not loading properly
« Reply #3 on: November 10, 2013, 10:40:46 AM »
hi guys,
I'm too new in CNC world. and I feel lost.
I 'm trying to use lazycam for turn issue, after loading the autocad file (.DXF) I tryied to convert it to G-code . but when posting the code -----> there is no file to be saved . I'm using the lazycam manual and I follow it ( all OK) until the step of  "Post code". ??????????
please if some body my help me. Thanks

Offline adolescent

  • Active Member
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Lazy cam to Mach3 G code file not loading properly
« Reply #4 on: November 10, 2013, 12:31:31 PM »
here is an youtube video, see if it helps: http://www.youtube.com/watch?v=f0ZwqkJvZ-s

Offline RICH

  • Global Moderator
  • *
  • Posts: 7,300
    • View Profile
Re: Lazy cam to Mach3 G code file not loading properly
« Reply #5 on: November 10, 2013, 07:11:14 PM »
Skip the LazyCam module and use LazyTurn instead. There are a number of issues with the lathe module in LazyCam, Tool definition in particular.
RICH