Author Topic: Multiple TCp modbus devices  (Read 4371 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline abmuki

  • Active Member
  • Posts: 5
    • View Profile
Multiple TCp modbus devices
« on: February 17, 2012, 12:10:47 AM »
Hi,
Does any one know, if it's possible to connect multiple devices thru Modbus TCP?
I've read that it's no problem with a serial connection. Just wondered how to do it with ethernet.
I've connected one IO device that's using masteraddress 192.168.2.2
mach3 uses 192.168.2.1 Now I would like to add another IO slave device to 192.168.2.3
Just have problems with communicating with mach3.
any suggestions would ne appreciated.

Regards,
Albert

Offline Peter Homann

  • Active Member
  • Posts: 501
    • View Profile
    • Homann Designs
Re: Multiple TCp modbus devices
« Reply #1 on: February 17, 2012, 04:21:58 PM »
Hi,

No it is not possible to address to more than 1 TCP modbus device through Mach3.

Sorry,

Peter
----------------------------------------------------
Homann Designs
http://www.homanndesigns.com
email: peter at homanndesigns.com

Offline poppabear

  • Global Moderator
  • *
  • Posts: 2,231
  • Briceville, TN, USA
    • View Profile
    • S S Systems, LLC
Re: Multiple TCp modbus devices
« Reply #2 on: February 17, 2012, 08:17:29 PM »
There is an "expensive" work around, I run TCP Modbus to a PLC, then in that PLC I Have another ECOM module, that it then talks to multiple TCP connected modbus PLC's. Again, a very expensive solution, only worth it if you got a large machine that has distributed I/O clusters here and there.

Scott
Commercial Mach3 & Mach 4, Design/Build/Retrofit CNC and Industrial machines.
http://www.ss-systems-llc.com/

Offline abmuki

  • Active Member
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Multiple TCp modbus devices
« Reply #3 on: February 20, 2012, 07:51:38 PM »
OK, thx for replies,
I will try to use the serial port for the third device.

Albert

Offline ulihuber

  • Active Member
  • Posts: 28
    • View Profile
Re: Multiple TCp modbus devices
« Reply #4 on: October 03, 2017, 12:19:50 PM »
This is an old thread, but finally there is a solution: http://www.machsupport.com/forum/index.php/topic,35651.0.html
 ;D

Uli