Hello Guest it is October 26, 2021, 01:54:00 AM

Author Topic: Setting up remote START, STOP, PAUSE buttons  (Read 7111 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Re: Setting up remote START, STOP, PAUSE buttons
« Reply #10 on: July 11, 2011, 08:07:01 PM »
different pins means rewiring my router!

The card works else the led's would not change in the diagnostics page!
Could it be Active LO/HI or the Emulated thing?

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Setting up remote START, STOP, PAUSE buttons
« Reply #11 on: July 11, 2011, 08:09:39 PM »
Emulated is meant for use when no real switches are connected, in opther words you can set the emulated to look at keyboard keys for diagnostic purposes.
Lo/Hi shouldnt really have an affect, just it would switch wrongly, ie be on when supposed to be off and vice versa.

BTW it is momentary switches you are using?

Hood
Re: Setting up remote START, STOP, PAUSE buttons
« Reply #12 on: July 11, 2011, 08:12:25 PM »
Momentary YES

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Setting up remote START, STOP, PAUSE buttons
« Reply #13 on: July 11, 2011, 08:16:21 PM »
Ok you dont have the OEM codes set up in the xml you attached (Config menu then System Hotkeys) Also that xml has Port 3 set for the OEM trigger inputs on Ports and Pins Inputs page.
Hood
Re: Setting up remote START, STOP, PAUSE buttons
« Reply #14 on: July 11, 2011, 08:31:37 PM »
Everything is setup and appears to be correct, but it doesn't work!
Unless you have OEMtrigger's in use on your machine, I would have to say its a problem in MACH3!
I'm going to call ArtSoft in the morning, and talk to one of their tech's
Thanks for your help!
Eric

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Setting up remote START, STOP, PAUSE buttons
« Reply #15 on: July 11, 2011, 08:33:18 PM »
I have many oem triggers in use ;)
Either the xml you attached is the wrong one or you have it set wrong.
Hood

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Setting up remote START, STOP, PAUSE buttons
« Reply #16 on: July 11, 2011, 08:40:44 PM »
Here are a couple of pics of my control panels on lathe and mill, the button panel on its own is now on the lathe instead of the one pictured in the console. Not all but quite a few of these are via OEM triggers, others via Brains.
Hood

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Setting up remote START, STOP, PAUSE buttons
« Reply #17 on: July 11, 2011, 08:47:03 PM »
And a screenshot of the OEM trigger inputs I use on the lathe (all 15 :) ) and just in case you are wondering why it is set to Port 0 it is because they come in via my PLC.
Hood
Re: Setting up remote START, STOP, PAUSE buttons
« Reply #18 on: July 11, 2011, 08:56:24 PM »
Here are snapshots of my settings screens, and an updated XML (I didn't know I had to exit MACH3 to update it)

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Setting up remote START, STOP, PAUSE buttons
« Reply #19 on: July 11, 2011, 09:02:39 PM »
As mentioned previously you have set to Port 3 see screenshot, should be port 2.
Hood