Hello Guest it is August 17, 2019, 11:26:53 AM

Author Topic: Z axis can`t Autozero the DRO  (Read 2920 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline kak

*
  •  73 73
    • View Profile
Z axis can`t Autozero the DRO
« on: June 17, 2011, 03:37:28 PM »
It started today. After touching my touchoff plate, Z axis DRO always shows +269 in stead of 0. I mean in stead of 6.5 I set it to move up 6.5 after touching the plate. Auto zero is checked in config/home and limits.
I was playing with the button "set variable position" and "go to variable position" yesterday to see how it works.
Maybe this is the reason, but how can I fix that?
« Last Edit: June 17, 2011, 03:42:30 PM by kak »

Offline Hood

*
  •  25,849 25,849
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Z axis can`t Autozero the DRO
« Reply #1 on: June 17, 2011, 04:00:12 PM »
Do you have a Home Off value set?
Hood

Offline kak

*
  •  73 73
    • View Profile
Re: Z axis can`t Autozero the DRO
« Reply #2 on: June 17, 2011, 04:22:35 PM »
No, I don`t. Its 0

Offline Hood

*
  •  25,849 25,849
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Z axis can`t Autozero the DRO
« Reply #3 on: June 17, 2011, 04:24:24 PM »
If you attach your xml I will see if I can find the problem.
Hood

Offline kak

*
  •  73 73
    • View Profile
Re: Z axis can`t Autozero the DRO
« Reply #4 on: June 17, 2011, 04:42:27 PM »
Its not easy to attach files. Ill try to zip it.

Offline kak

*
  •  73 73
    • View Profile
Re: Z axis can`t Autozero the DRO
« Reply #5 on: June 17, 2011, 05:08:23 PM »
I`ve found it:-)

The Gage Block High was set to +269.

This "set variable position" button is changing my touchoff plates thickness. I have try a few times. A bug?

Offline Hood

*
  •  25,849 25,849
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Z axis can`t Autozero the DRO
« Reply #6 on: June 17, 2011, 05:13:22 PM »
Where is the Ser variable position? 
Hood

Offline kak

*
  •  73 73
    • View Profile
Re: Z axis can`t Autozero the DRO
« Reply #7 on: June 17, 2011, 05:54:51 PM »
Its on the MDI ( Alt+2) screen

Offline Hood

*
  •  25,849 25,849
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Z axis can`t Autozero the DRO
« Reply #8 on: June 17, 2011, 06:11:18 PM »
Seems to be working fine here, might be an idea to try a standard screenset to see if thats the issue.
Hood

Offline kak

*
  •  73 73
    • View Profile
Re: Z axis can`t Autozero the DRO
« Reply #9 on: June 17, 2011, 06:35:04 PM »
Thank you.
Right. Its not a standard screeenset. But the only one I could find with working edge and center finding macros.
Is there another options available?