Hello Guest it is May 19, 2019, 01:27:19 PM

Author Topic: Tool Table is not saved when using SetToolParam() ?  (Read 3945 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tool Table is not saved when using SetToolParam() ?
« on: August 11, 2015, 03:16:07 PM »
Dear All.
I wrote a script that picks up my tools from 1-8, moves to a fixed probe plate, probes each tool, twice.

Then I update the Tool length offset with: SetToolParam(x, 2, yy.yyy)
Now the Tool length offset DRO is updated, and if I open up the tool database, then all tool length offsets are correct.

When I exit MACH3, I'm NOT promted to save the Tool Table, and all changes are lost.

Only if I manually update the DRO and/or manually change in the Tool Table.
Then I'm being prompted to save the Tool Table.

Is there a checkmark I missed in a menu somewhere, or is this a know bug or ?

Offline TPS

*
  •  1,242 1,242
    • View Profile
Re: Tool Table is not saved when using SetToolParam() ?
« Reply #1 on: August 11, 2015, 03:55:10 PM »
Hi,

DoOEMButton(316)

is your friend.

Thomas
anything is possible, just try it.
if you find some mistakes, in my bad bavarian english,they are yours.
Re: Tool Table is not saved when using SetToolParam() ?
« Reply #2 on: August 11, 2015, 04:00:29 PM »
Hi,

DoOEMButton(316)

is your friend.

Thomas

The good old 316, yeah. How could I miss that one ;-)

Great. Thanks alot for the heads up.
-Bo Andersen-

Offline TPS

*
  •  1,242 1,242
    • View Profile
Re: Tool Table is not saved when using SetToolParam() ?
« Reply #3 on: August 11, 2015, 04:04:32 PM »
see attachement
anything is possible, just try it.
if you find some mistakes, in my bad bavarian english,they are yours.
Re: Tool Table is not saved when using SetToolParam() ?
« Reply #4 on: August 11, 2015, 05:36:41 PM »
Very nice sheet ... and well organized.
Thanks for sharing Thomas,
Russ
Re: Tool Table is not saved when using SetToolParam() ?
« Reply #5 on: August 13, 2015, 01:18:55 AM »
Added the DoOEMButton(316) to the script, it works like a charm.
Also thanks for the xls, much better than the "OEM list" I have.

Thanks again.

Best Regards, Bo Andersen.
Re: Tool Table is not saved when using SetToolParam() ?
« Reply #6 on: October 24, 2018, 12:57:37 PM »
@fabhund...  Any chance you could share your toolsetting script???