Hello Guest it is September 16, 2019, 11:15:16 AM

Author Topic: phantom feedrate  (Read 1838 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Riley

*
  •  43 43
    • View Profile
phantom feedrate
« on: May 28, 2011, 09:41:47 PM »
For some reason after I do a tool change the feedrate override will sometimes increase....has anyone seen this before?

Offline Riley

*
  •  43 43
    • View Profile
Re: phantom feedrate
« Reply #1 on: May 29, 2011, 05:04:31 PM »
 ::) OK...just found out that F10 is both tool clamp AND feedrate override. I had not realized there were keyboard shortcuts for feedrate override when I assigned the tool clamp/unclamp. My bad.

Offline Hood

*
  •  25,849 25,849
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: phantom feedrate
« Reply #2 on: May 30, 2011, 02:52:08 AM »
That is a classic example of why I personally dislike using HotKeys.
I think Klaus's MachScreen programme tells you if you have duplicates or possibly it gives a list of what you are using but always worth checking if you plan to use HotKeys.

Hood

Offline Riley

*
  •  43 43
    • View Profile
Re: phantom feedrate
« Reply #3 on: May 30, 2011, 05:20:43 PM »
Thanks for the input....I will look into that. One more thing that happens once in a while is if I hit stop (not e-stop) while running a program I lose jogging. Have tried to disable/enable jog mode but nothing. Even have tried MDI and the DRO moves but not the table, then the DRO goes back to where it was. After hitting and releasing E-stop all is good again. I am using a third party motion board, made by ajax. Any thoughts?