Hello Guest it is March 01, 2021, 06:11:30 AM

Author Topic: Lazycam can't find mach3  (Read 10701 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Lazycam can't find mach3
« on: May 25, 2011, 09:36:14 AM »
Hi.  Just crashed my old PC and finished installing and setting up LazyCam and MACH3 on new computer.  All works fine so far except when I am in lazycam and hit the post to mach3 button I get a message that it cant find mach3 running.  I have it running, but it does not know it.   Any ideas,  I really liked this feature, makes life a lot easier to make sure I am using the latest G code, etc.   Thanks!

Offline RICH

*
  • *
  •  7,419 7,419
    • View Profile
Re: Lazycam can't find mach3
« Reply #1 on: May 25, 2011, 03:09:40 PM »
LC should be installed when Mach3 is installed and if you do not, and memmory serves me,then LC will not post directly to Mach.
RICH
Re: Lazycam can't find mach3
« Reply #2 on: May 25, 2011, 10:42:30 PM »
well, since this was a rebuild I just copied the directory, then when nothing worked, I did the install and installed Mach3 and LC at the same time.   But I guess since I did the copy 1st maybe that messed things up.   Should I do an uninstall and a reinstall?  Thanks

Offline RICH

*
  • *
  •  7,419 7,419
    • View Profile
Re: Lazycam can't find mach3
« Reply #3 on: May 26, 2011, 06:30:02 AM »
Re-install Mach and when prompted install LC. Let us know how it goes.
RICH
Re: Lazycam can't find mach3
« Reply #4 on: May 26, 2011, 11:22:52 AM »
unfortunately, still no dice.  Have both running, lazycam says it aint running...

Attached screenshot...

Offline RICH

*
  • *
  •  7,419 7,419
    • View Profile
Re: Lazycam can't find mach3
« Reply #5 on: May 26, 2011, 05:39:44 PM »
Other than what i mentioned never had a problem on any PC.
What version of Windows are you using?
I notice that LC did post the file.....look in Mach subdirectory Gcode and see if it is there.
RICH
Re: Lazycam can't find mach3
« Reply #6 on: May 27, 2011, 08:38:14 AM »
Mach3Version3.043.022.exe   windows xp v2002, sp3, all up to date
Re: Lazycam can't find mach3
« Reply #7 on: May 27, 2011, 08:42:10 AM »
sorry, the g-code is in the mach3 directory and i can load it and it runs fine.  just the auto post does not work, which i can work around, but its annoying and i am always worried about messing up and grabbbing the wrong file/version.
Re: Lazycam can't find mach3
« Reply #8 on: July 14, 2011, 07:50:35 AM »
I am having to same issue. I have an old xp machine on my cnc router with a licensed copy of Mach 3.
I also have it on a windows seven notebook so I can work inside in the warm. This runs Mach 3 in compatibly mode.
The post to Mach 3 doesn't work for me either even if I call lazy cam from Mach 3.
Thinking back, I did a full install of everything when I loaded up both the tower and the notebook.

Just at the moment I don't have access to the cnc computer so I can not test if it works.

Tnx
Steve
Re: Lazycam can't find mach3
« Reply #9 on: July 14, 2011, 08:25:40 AM »
I never got it to post, just lived with it.  I tried it on two identical machines and same thing eiher way.   I am just using a single board with a dual core 1.8G atom processor running XP