Hello Guest it is December 06, 2019, 05:16:59 AM

Author Topic: RUN REVERSE, Serious problem  (Read 16429 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Re: RUN REVERSE, Serious problem
« Reply #30 on: May 24, 2010, 12:26:50 PM »
see video
i set feedrate 700 ,i have two button "M113 pause" and "M114 resume"
when i press M114 feedrate change to 2000~2500
in addition i attach  .tap
and i use this macro :

'F13     Feedhold/stop to check torch
sleep(100)
DoButton(1)                 'Feedhold
While IsMoving      'Wait for movement to stop
Sleep(100)
Wend
DoSpinStop                                 ' Turn OFF torch
Sleep(100)
SetVar(601,Getdro(2))     'Setvar to Zpos
Sleep(100)
DoButton(3)      'Set Stop
Sleep(100)
SetVar(602,GetDro(0))   'Setvar to Xpos
SetVar(603,GetDro(1))   'SetVar to ypos
SetVar(604,GetDro(18))   'SetVar to Feedrate
SetVar(605,GetDro(16))   'SetVar to CurrentLine#
End  

and

'F14
Code"G0 X#602 Y#603"   'Return To Stop Point
While IsMoving()
Sleep(100)
Wend
Code"G31 Z-100"    'ReREF Head  to TOM
While Ismoving()
Sleep(100)
Wend
Code"G92 Z0.000"                    'Reset Dro
sleep(100)
Code"G0 Z#601"      'Return Z to stop Point
While IsMoving()
Sleep(100)
Wend
SetDro(16,Getvar(605))   'Reset SET NEXT LINE #
Sleep(100)
SetDro(18,GetVar(604))   'Reset Feedrate
Sleep(100)
DoOemButton(156)                      'Run SET NEXT LINE
Sleep(100)
DOSPINCW      'Refire Torch
Sleep(100)
DoButton(0)       'Resume Program from Stop Point
End      

« Last Edit: May 24, 2010, 12:34:53 PM by manmardam »
**Even a clock that does not work is right twice a day**

Offline BR549

*
  •  6,916 6,916
    • View Profile
Re: RUN REVERSE, Serious problem
« Reply #31 on: May 24, 2010, 01:57:26 PM »
I do test it, about every day here. I have used it for about 1 1/2 years now and I don't see your problems here. Not saying that you don't have the problems.
Re: RUN REVERSE, Serious problem
« Reply #32 on: May 24, 2010, 02:04:47 PM »
Please guide to get the desired result.
are you test my attach ?  
are you use sheetcam?  if yes  which post processor ?
**Even a clock that does not work is right twice a day**

Offline BR549

*
  •  6,916 6,916
    • View Profile
Re: RUN REVERSE, Serious problem
« Reply #33 on: May 24, 2010, 02:06:45 PM »
OK as a test just commnet out the lines of code that store and reset the feedrate

In M113

' SetVar(604,GetDro(18))   'SetVar to Feedrate

In M114

' SetDro(18,GetVar(604))   'Reset Feedrate
' Sleep(100)


The feedrate routine is only there in case something you ran between button pushes that changed the feedrate

Re: RUN REVERSE, Serious problem
« Reply #34 on: May 24, 2010, 02:13:28 PM »
then i must delete it and again do test?
in addition attach my .SET
« Last Edit: May 24, 2010, 02:21:52 PM by manmardam »
**Even a clock that does not work is right twice a day**
Re: RUN REVERSE, Serious problem
« Reply #35 on: May 24, 2010, 02:54:14 PM »
i test without feedrate  but result is same.
i do manually this macro , all thing is ok( i mean : first pause then stop  then "SET NEXT LINE" and start)
but when i run macro with button ,feedrate change
i was crazy.
**Even a clock that does not work is right twice a day**

Offline BR549

*
  •  6,916 6,916
    • View Profile
Re: RUN REVERSE, Serious problem
« Reply #36 on: May 24, 2010, 03:20:26 PM »
(;-) I don't see anything in the button code OR GCODE that should cause what you see. Looking at the video "MACH" is violating the set feedrate for a short while THEN goes back to normal.

You guess is as good as mine at this point.

I will search for the problems as I get time.

In the meantime you need to be carefull with it IF you use it.

WHAT version of MACH are you running?

« Last Edit: May 24, 2010, 03:23:31 PM by BR549 »
Re: RUN REVERSE, Serious problem
« Reply #37 on: May 24, 2010, 03:31:05 PM »
very thanks for help
i use mach3 VER 3.042.020 +sheetcam G31 +THC

are you do test my code on your PC .?
not problem ?
« Last Edit: May 24, 2010, 03:34:56 PM by manmardam »
**Even a clock that does not work is right twice a day**

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: RUN REVERSE, Serious problem
« Reply #38 on: May 24, 2010, 05:14:47 PM »
Attach your xml as well please as it will make things easier to test.
Hood

Offline BR549

*
  •  6,916 6,916
    • View Profile
Re: RUN REVERSE, Serious problem
« Reply #39 on: May 24, 2010, 05:43:38 PM »
I take it your machine is SETUP in metric units?

I will try a setup in metric units to see if it makes a difference.