Hello Guest it is August 03, 2020, 06:14:19 AM

Author Topic: RPM connection help  (Read 4760 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Hood

*
  •  25,846 25,846
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: RPM connection help
« Reply #10 on: February 27, 2010, 09:05:26 AM »
Sounds like you may have a wee bit of switch bounce. Look on General Config page top right and set a value of 2000 for the Debounce Interval and see if that helps, if it does then reduce until you have issues again, then increase slightly.
Hood
Re: RPM connection help
« Reply #11 on: February 27, 2010, 09:45:35 AM »
Thanks, works fine now. It was set to 400 and the box below to 0. I entered 2000 and 1.
Now I will try to install a opto switch for a RPM read out, I may bee back.
Re: RPM connection help
« Reply #12 on: February 27, 2010, 11:09:37 AM »
I may bee back.

OK Arnie see you soon.  ;D ;D ;D

Phil
The Good Thing About Mach3, Is It's very Configurable

The Bad Thing About Mach3, Is It's Too Configurable
Re: RPM connection help
« Reply #13 on: February 27, 2010, 02:54:13 PM »
I am back for more help. I have got an opto switch from a friend which I hope I can use, but I do not know how to connect. From the attached data I think pin 1 and 4 is grounded and pin 3 is the output getting 5v through a 10 000 ohm resistor, but where and how is pin 2 connected used? Any help will be appreciated.

Offline Hood

*
  •  25,846 25,846
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: RPM connection help
« Reply #14 on: February 27, 2010, 05:16:58 PM »
Looks like pin 2 will be the supply to the LED.
Hood