Hello Guest it is January 25, 2020, 03:46:06 PM

Author Topic: X3 Not linked to Mach  (Read 4861 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline RICH

*
  • *
  •  7,402 7,402
    • View Profile
Re: X3 Not linked to Mach
« Reply #10 on: January 30, 2010, 08:32:29 AM »
MIKEMILL,
Maybe you need to clean up your pc and make sure it's using the correct driver.
Here is how:

Go to RUN> SEARCH type in Driver Test, when the search is done delete all the files which say DRIVER TEST
except the one that is in the Mach3 folder ( where you installed Mach3)

Go to RUN>CONTROL PANEL>SYSTEM and select HARDWARE>DEVICE MANAGER>and in the listing open MACH
X PULSING ENGINES , right click and uninstall the driver

Go to Mach3 folder and click on / run the DRIVER TEST and let it run (this will reinstall the driver)

Empty the Recyle Bin

SO what you will have done is removed all versions of the driver from the pc except the one Mach should be using,
and reinstalled the driver.

If you don't feel confortable doing this then don't do it.

RICH
Re: X3 Not linked to Mach
« Reply #11 on: February 01, 2010, 04:47:27 AM »
We have progress Mach is installed, licience shows, driver test works, (only one driver) and kernnal speed is 35000Kh. When I switch on mill the reset triggers and pressing start 80 shows on machine DRO so Mach is comunicating with mill. But I can't get mill to work no jog, no spindle run, and I cant load G code or recient file. I am useing the same Syil xml as on other PC which works fine
Have I missed something in Mach.
Thanks
Mike

Offline RICH

*
  • *
  •  7,402 7,402
    • View Profile
Re: X3 Not linked to Mach
« Reply #12 on: February 01, 2010, 07:31:05 AM »
Postyour xml file.
RICH
Re: X3 Not linked to Mach
« Reply #13 on: February 01, 2010, 09:37:03 AM »
Rich
Here is xml as requested
Mike

Offline RICH

*
  • *
  •  7,402 7,402
    • View Profile
Re: X3 Not linked to Mach
« Reply #14 on: February 01, 2010, 01:27:38 PM »
Try the attached and see if you can jog, etc.
I just changed the config>ports & pins> estop   to emulated and got rid of the hot key you had.
Now you can reset.
RICH