Hello Guest it is August 20, 2019, 10:44:59 AM

Author Topic: Interesting driver problem... THC doesnt respond to click.  (Read 1717 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Interesting driver problem... THC doesnt respond to click.
« on: February 18, 2010, 11:35:51 PM »
Hi all, Im in the process of building a cnc plasma table, and having played a little with a little cnc mill and mach I had noticed that there is a plasma version
When looking into the plasma screen set I noticed there ar some THC commands on it. and figured out to use the inputs (emulated on my laptop) to drive the Z-axis.
After a liitle bit of design work and troubleshooting/re-design, I have the start of my THC circuit. So off to the shed I go , but I cant for the life of me get this thing to go...
the main problem is I wanted to use the THC enable output (#5 on the config screen) to enable / disable my circuit output into Mach3s torch up/down command inputs...
When I click the button, the led and output wont come on... It took some time before I figured out - get this - If I install Mach3 WITHOUT the parallel port driver, the button works... led comes on and off. If I reinstall mach3 WITH the driver.... nothing ???????? Am I missing something ???
I have verified this behavior on 3 different PCs with all the versions available for download.... including R3.042.037

I suppose I can find a way around this... edit my own screen... write a brain... but I just thought It's weird and would like to see it work, because If I can get it working I will post my results as There seems to be lots of questions on a DIY THC but few solutions ... so far I have used a quad comparator , an and gate and a bunch of resistors... might be able to lose the and gate but we will see....