Hello Guest it is July 22, 2019, 04:41:51 AM

Author Topic: Newbie Question  (Read 1793 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Newbie Question
« on: July 22, 2013, 09:35:34 PM »
Hi:
I am a retired carpenter and this my first attempt at CNC.
I bought a 3040T Router Engraver and am haveing trouble setting it up.
I followed a tutorial I found and configered the machine the best I could. I set the pins at X-2-3, Y-4-5 and Z-6-7. When I tested them in the motor tuning they were reversed. I swapted the conectors on the control box and X&Y now work. I can't get Z to work and I think its the pin setting.

No documentation came with the machine for the pins or the settings in motor tuning.

Thanks for any help,

Pete

Offline Tweakie.CNC

*
  • *
  •  7,850 7,850
  • Super Kitty
    • View Profile
    • Tweakie.CNC
Re: Newbie Question
« Reply #1 on: July 24, 2013, 02:22:15 AM »
Hi Pete,

Welcome to the forum.

Does the Z axis motor 'lock' (as the X and Y axis motors do) when you apply power to the CNC machine ?

Tweakie.
Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.  Winston Churchill.
Re: Newbie Question
« Reply #2 on: July 24, 2013, 09:30:28 AM »
Hi Pete,

Welcome to the forum.

Does the Z axis motor 'lock' (as the X and Y axis motors do) when you apply power to the CNC machine ?

Tweakie.

Tweakie:

Thanks for writing back.

I was configuring it wrong and the Rep from Mach3 helped me out on the phone.

Dumb mistake but I'm a newbie.

Pete

Offline Tweakie.CNC

*
  • *
  •  7,850 7,850
  • Super Kitty
    • View Profile
    • Tweakie.CNC
Re: Newbie Question
« Reply #3 on: July 24, 2013, 10:16:12 AM »
I am pleased that you got it sorted Pete.  ;)

Tweakie.
Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.  Winston Churchill.