Hello Guest it is November 29, 2021, 07:55:19 PM

Author Topic: got the 4th axis running  (Read 6777 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Chip

*
  • *
  •  2,055 2,055
  • Gainesville Florida USA
    • View Profile
Re: got the 4th axis running
« Reply #10 on: February 18, 2009, 09:53:10 PM »
Hi, Josh

The use diameter for feedrate uses the, Setting's page, Set A rot. Dia. "value" to calculate the F speed in relationship to the part Diameter.

360 rollover, When the A axis hit's 360 it reverts to 0 deg. value, With out it checked axis will continue to count up and if you issue a A0 the axis will reverse direction.

Play with these settings and G-code to see how thay respond.

Chip
 

Offline josh

*
  •  99 99
    • View Profile
Re: got the 4th axis running
« Reply #11 on: February 18, 2009, 11:40:55 PM »
chip
let me try this question 1st (The use diameter for feedrate uses the, Setting's page, Set A rot. Dia. "value" to calculate the F speed in relationship to the part Diameter.)
so let say I have a stock of 2 inches  and I am doing some milling around this stock does that mean  on the settings page go to rotation diameter, I would input 2 inches.

does that sound correct.



Offline Chip

*
  • *
  •  2,055 2,055
  • Gainesville Florida USA
    • View Profile
Re: got the 4th axis running
« Reply #12 on: February 19, 2009, 11:16:30 AM »
Hi, Josh

Yes, The feed rate will be based on the stock diameter, As your finding, A axis setting will need to be changed depending on the job setup.

Chip