Hello Guest it is May 18, 2021, 04:19:44 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - widpyro

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
81
General Mach Discussion / Re: Mach 3 runs on desktop, not laptop
« on: September 20, 2008, 08:02:54 AM »
Hi Hood,

Yes, sorry about that. I did change the port adress to x0378 when I ran these parameters on the laptop.

-jim

82
General Mach Discussion / Re: Mach 3 runs on desktop, not laptop
« on: September 20, 2008, 07:39:23 AM »
Dear Hood,
Here is the Mach3Mill.xml file from the non-working laptop. I renamed it so that it would be accepted by your forum server.

There still wasn't any voltage between the direction pins and ground.

Thanks,
-jim

83
General Mach Discussion / Re: Mach 3 runs on desktop, not laptop
« on: September 19, 2008, 10:43:21 PM »
Dear Hood,
I transfered the Mach3Mill.xml file from my desktop (which will run motors) to the desktop. I deleted the Mach3Mill.xml file on the laptop first. Still was unable to get the motors to turn.

You say that I do not have the motors enabled. But they are checked "enabled" and the ports and pins are correct.

I'm sorry to be a problem here. Is there anything else I can check? 
-jim

84
General Mach Discussion / Re: Mach 3 runs on desktop, not laptop
« on: September 19, 2008, 07:06:01 AM »
Dear Hood,
Here is the filelist.xml file from my laptop. Is that what you need?

What I meant by port card was (I guess) the motherboard on the laptop computer. (On my desktop, this is a seperate removable card). I do have a usb to db25 conversion kit with disc. Perhaps I can employ this if my db25 output is shot for some reason?

thanks,
-jim

85
General Mach Discussion / Re: Mach 3 runs on desktop, not laptop
« on: September 18, 2008, 10:50:28 PM »
Dear Hood,

I'm still unable to get my laptop to run motors. I checked the port and it matches my port driver Resource type= 1/0 range, setting = 0378.  The enabled port adress is: 0x378.   I put a meter on the output and got no voltage running the x axis in either direction. MIDI didn;t work either. The numbers run, but no movement.

Is it possible I have damaged my  parrallel port card?  What else should I check?  Remember, everything works when I move the connector to my other computer.

Thanks a million,
-jim

86
General Mach Discussion / Mach 3 runs on desktop, not laptop
« on: September 18, 2008, 08:01:02 AM »
Dear group,

I have Mach3 running on my desktop. Everything works OK. Then, I move the DB25 connector to my laptop output, and it doesn't move the motors. The Pins and Ports are OK. And this WAS working on my laptop up until recently. What can I check to see that the signals are getting to the DB connector?

Thanks,
-jim

87
OK, my new laptop doesn't have a 25 pin parallel port. Can I connect up to Mach2 using this machine? Send my command through the serial port? USB? My question is: How do I communicate through a computer with no paralle port? Thanks,
-jim

88
General Mach Discussion / Using USB connections
« on: August 25, 2006, 08:01:50 PM »
I want to go from a USB output to a DB9 connector. Should I assign the outputs on pins 1-9?
Thanks,
-jim
www.ctpyro.com

89
I want to get computers of different speeds to turn my stepper motors the same. I am running Mach2 and files that work fine on a 1.99GHZ computer have to be raclibrated for a computer of diffrent speed. Is there an easy way to compensate for different computer speeds?
Thanks,
-jim

90
What is the procedure for activating the M7,8,9 commands to activate a switch?Thanks

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »