Hello Guest it is May 09, 2021, 06:15:07 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - widpyro

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
71
General Mach Discussion / Offsets: how to get beyond G59
« on: January 31, 2011, 09:45:04 PM »
I would like to know how to set up additional offsets beyond G-59.

Thanks,
-jim

72
General Mach Discussion / home command gets interrupted
« on: January 21, 2011, 07:49:35 PM »
Hi Folks,
I have wired my home switchs and did not use a shielded, grounded cable as suggested. I used just single wires and they are intertwined with the motor wires in several places. When I press the "ref home" switch it takes several tries to get my mill table to the home position. The motors stop and I have to keep hitting the button.

My question: does this sound like interference on the home switches? I'm hoping it does and that my "lazy" wiring is the cause of that. Also were would you suggest I ground the shield?

Thanks,
-jim

73
General Mach Discussion / Re: Visual screen reads backwards
« on: January 20, 2011, 10:16:02 PM »
Thanks for the feedback. A positive input to the Y axis moves the table closer to the operator. A negative input to the X axis moves the table to the left. So I guess I have things inverted. Can you tell me very specifically how to correct this? Thanks,
-jim

74
General Mach Discussion / Visual screen reads backwards
« on: January 18, 2011, 11:20:49 PM »
I am setting up my mill with Mach3. I've got evrything working, but the screen display reads opposite of what is actually happening on my mill table. Is there a way to invert? the data so that when I move left, the screen display will do the same?

thanks,
-jim

75
General Mach Discussion / how to set steps per inch
« on: January 10, 2011, 06:00:33 PM »
I need help calibrating my machine. What method is used to determine steps required to travel 1 inch?


2nd question is how to increase the speed the table moves at when instructed to "go home"?

thanks,
-jim

76
It runs exactly half speed. Wouldn't this indicate something other then a "weak pulse?" I'm stumped.
-jim

77
I am running a program successfully on a desktop but when I use my laptop the motors don;t run smoothly and do so at 1/2 speed. How do I fix the problem?
Thanks,
-jim

78
General Mach Discussion / Re: Need help w/ input signals
« on: January 06, 2009, 07:17:10 AM »
Dear Brett,
Here is a link to the bi-step manual. Thanks for your help.
-jim

http://www.stepperboard.com/PDFDocs/UniversalStepper2.pdf

79
General Mach Discussion / Need help w/ input signals
« on: January 05, 2009, 11:31:51 PM »
Dear Forum members,

I am hooking up Mach 3 to Peter Norbergs Bi-step driver.  Besides the direction and step inputs what other input connection do I need to make?

thanks,
-jim

80
General Mach Discussion / Re: Mach 3 runs on desktop, not laptop
« on: September 20, 2008, 01:36:01 PM »
Dear Hood,
That was it! Thank you, Thank you, Thank you.  What a great pleasure to get that figured out. Sorry for the trouble,
regards,
-jim widmann
CT Pyro Mfg LLC
www.ctpyro.com

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »