Hello Guest it is March 01, 2024, 12:16:38 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - golddust mfg

Pages: 1
1
General Mach Discussion / Re: homing swithes
« on: July 07, 2008, 09:29:45 AM »
yes you are right ,but when i do that my axis will go the other way when i tell it to go home ,and my swithes still dont work for the two axis
thank you for your reply,should these two lights not be off ?

2
General Mach Discussion / homing swithes
« on: July 07, 2008, 04:56:53 AM »
I am hoping that someone could help me ,when i turn on my mach do the X home bar light and the Y home light suppose to be on? mine are and i can not use the switches X and Y
Z axis works and the probe works also ,i did unplug the controller and they are still lit up

Johan

3
General Mach Discussion / Re: home swithes problem
« on: June 05, 2008, 01:56:22 AM »
You are right ,i will get a diagram ,i am using a microstepper controller, input pin12 X home 11 Y home 13 Home 15 probe 10 estop  output: #1  pin 14  #2 pin 16  enabled charge pump pin 17
the switch on the Z works and the probe works ,X and Y not ,when turn on mach i have all 3 home bars lit up ,as soon as i turn on the controller the z light bar goes off , but  X and Y stay on ,
Hey guys i am really appreciating your help
Johan

4
General Mach Discussion / Re: home swithes problem
« on: June 04, 2008, 04:57:15 AM »
Thank you for your quick reply

I have a minitech mill and they supply the wiring and switches ,a red light
in the switch goes on when touch them with a metal piece ,i think i have
home switches ,the probe and the Z axis switch are working ,every thing was
pre wired and all what i had to do ,is plug it in the controler ,i have two
lights on right now ,X and Y on my home lights on my screen ,the switches
will light up red when i put a piece of metal in front of them but the
travel will not stop
I hope that i make any sense
johan

5
General Mach Discussion / home swithes problem
« on: June 04, 2008, 01:03:28 AM »
Hello My name is johan and i have been at artcam for awhile ,i have a minitech milling mach ,my 3th machine keep upgrading ,well on this new mill i have home switches ,very cool but i have a small problem the led green light bars on axis x and y stay on ,but the light on the switches by them self will come on when i put a piece of metal in front of them ,but they still don't stop the axis , what am i doing wrong?
the probe light comes on when activated and also the z axis switch could any body give me some info? i read the manual ,but no luck
thank you ,Johan i live in canada ,Alberta ,medicine hat

6
General Mach Discussion / milling problems
« on: January 19, 2008, 10:52:48 AM »
Would there any one out there ,that could tell me if there any setting beside motor tuning ,that could make a distortion in my milling ,i mill wax ,round become oval and square become rectangle,
On a flat or rotary it is the same ,motor tuning is fine i made a block 10mm and that came out fine ,but as soon as i load a toolpath in it goes wacky.HELP
Johan

7
General Mach Discussion / Re: problems with cnc cutting oval
« on: December 21, 2007, 02:34:48 AM »
Sounds like backlash. Can you post a picture of the cut and code. There are several other things that come to mind, but that is the first. Are you sure your steps per are right? Beside each axis DRO you have a scaleing DRO. What do they say?

Brett
what is a dro? i feel stupid

8
General Mach Discussion / problems with cnc cutting oval
« on: December 19, 2007, 09:19:17 PM »
Hi Every one ,sorry i am very new here on this forum ,i have a problem with my  cnc minitech milling machine cutting oval instead of round,can anyone help me with this?
thank you

Pages: 1