Hello Guest it is February 29, 2024, 10:17:27 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - CARTHO

Pages: 1
1
Downloaded Screen4 and figured out how to edit decimals.
Worked like a charm!
Thank you very much!

2
Thank you!
I will look into this soon.

3
How can I edit?

4
Hi,
Mach3 - Metric

I would like to get the DRO to display only 2 decimal digits instead of the 4 there is now.
Can I alter the display in some editor?

5
Mach Screens / Re: Mach3 displays wrong valde?
« on: June 22, 2022, 03:30:18 AM »
My set is metric.
Thank you for all your efforts!
Now the question is how and where to edit so I only have two decimals...

6
Mach Screens / Re: Mach3 displays wrong valde?
« on: June 21, 2022, 05:05:42 PM »
The strange thing about this is that it hasn't been like this before.
If I issue a command to move z-0.5 it moves z-0.5 and showed z-0.500. For several years there was no rounding error!
How can I get rid of these errors?
I issued, right now G01 Z-0.500 and it shows Z-0.4982
That is a "rounding error" of 3.6/1000
I believe this is to much, and since it never been seen before I think there is a problem  and I would like it to be solved!

In my work with Mach3 I rely on the numbers in the display and I work with them for calulations to next step...


7
Mach Screens / Mach3 displays wrong valde?
« on: June 21, 2022, 01:36:12 PM »
Hi
In Mach3 version 3.043.062 I perform command G01 X1 F1000 in direct mode
The machine moves to X1.000 but the readout on the screen is suddenly X+0.998

This started today and after I have been calibrating all axis.
Now I try to calibrate back to the same distance that I asked to move but still screen differs from my input when I try to make a direct move!

Even when I Run a program for example Z-0.5 the display shows Z-0.4998

Can anyone figure out this and help me out?

8
General Mach Discussion / Error readout in mach3
« on: June 17, 2022, 12:24:47 PM »
Hi
In Mach3 version 3.043.062 I perform command G01 X1 F1000 in direct mode
The machine moves to X1.000 but the readout on the screen is suddenly X+0.998

This started today and after I have been calibrating all axis.
Now I try to calibrate back to the same distance that I asked to move but still screen differs from my input when I try to make a direct move!

Even when I Run a program for example Z-0.5 the display shows Z-0.4998

Can anyone figure out this and help me out?

Pages: 1