Hello Guest it is October 16, 2019, 08:58:24 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - brobert834

Pages: 1
1
General Mach Discussion / Re: Move Mach 3 To Another Computer
« on: March 24, 2017, 03:23:23 PM »
Tweakie,

Mach 3 tech support remoted into my PC and got the mill to move after changing some settings.  I appreciate your help and advice - thanks again!

Bruce

2
General Mach Discussion / Re: Move Mach 3 To Another Computer
« on: March 22, 2017, 08:46:22 AM »
Hi Tweakie,

File attached - Bruce2.xml - it was Taig.xml.  Thanks!

Bruce

3
General Mach Discussion / Re: Move Mach 3 To Another Computer
« on: March 21, 2017, 09:02:59 AM »
Hi - thanks for looking at this!

I found several .xml files in the Mach3 folder:

Mach3Mill.xml
Mach3Turn.xml
Plasma.xml
Screen4.xml
Taig.xml

I renamed Mach3Mill.xml to Bruce1.xml and attached it to this post.   I assume you don't need the Taig.xml, Mach3Turn.xml, the Plasma.xml or the Screen4.xml files.

3 axis CNC mill, Parallel port connection, Win 7.  I checked the parallel port address in Mach3 and Win 7, and they match.

Thanks for any advice you can offer!

Bruce

4
General Mach Discussion / Re: Move Mach 3 To Another Computer
« on: March 20, 2017, 11:38:15 AM »
Hi - still no go.  Can't get any movement from the mill after reinstalling Mach 3 on the new PC. Here is what I've done so far - I suspect I am missing something that is quite easy to deal with, since I am new at this. To refresh - objective is to move my Mach 3 license from an old Win XP computer (Mach3 was locking up on that PC) to a new PC running Win 7 32 bit. Since the mill does not move when I press the appropriate keys on the keyboard, following suggestions on the forums:

1) I uninstalled Mach 3 and reinstalled
2) Right clicked driver.exe and ran as admin
3) Rebooted
4) Ran driver.exe again
5) Copied mach3mill.xml and mach1lic.dat files from the old PC to the new PC
6) Old PC that Mach3 locks up on: Win XP SP3
    New PC Win 7 32 bit. Nothing on the PC but Mach3
7) Parallel port connection to controller
8) when I start Mach 3, click Reset, turn on the controller, turn on the mill -- I press the Z axis keys on the keyboard - no response

Thanks in advance for any help!

Bruce

5
General Mach Discussion / Re: Move Mach 3 To Another Computer
« on: March 19, 2017, 05:57:43 PM »
Hi Tony,

Thanks for the advice.  I checked the LPT port in Mach3 - it matches the port in Windows Device manager - I checked the manual to be sure.  The manual suggests it is most often 0x378, and that's what it is on this PC and in Mach3.

I wonder if I should uninstall Mach3, reinstall, and copy only the xml file over to the Mach3 folder.

Thanks again for trying to assist!

Bruce

6
General Mach Discussion / Re: Move Mach 3 To Another Computer
« on: March 19, 2017, 03:27:11 PM »
HI Tony,

Thanks for the reply.  I did install Mach3 from an install file, then copied over the Mach3 folder to the new machine. 

I see the driver test wrote some files to the Mach3 folder.  Would it help if I post any of those files to the forum?

7
General Mach Discussion / Move Mach 3 To Another Computer
« on: March 19, 2017, 11:45:19 AM »
I'm a new user - I've been using Mach 3 on a CNC Mill, after it was set up for me by someone else.

The PC Mach3 was set up on is having some problems (locking up after cutting a few parts, causing me to lose my zero and have to start over with the wobbler).  So I put another PC together and I am trying to transfer Mach3 to the new PC.  (Old PC is Win XP, new PC is Win 7 32 bit, by the way - using the parallel port on each)

After looking through this forum, I copied the Mach3 folder, put it on a USB drive, then pasted it into the C: drive on the new PC.  I ran the driver test, which I assume installed the driver.  The test said the PC is excellent (although the screen did say the pulse was too low for a moment).

When I start Mach3, click Reset, start up the CNC controller and the CNC mill - I press the X, Y and Z keys on the keyboard to move the cutting head - nothing.  To be sure, I loaded the Gcode that I was using on the other PC - still nothing.  The cutting head does not move.

I am probably missing something important, but I'm not sure what that would be.  Hoping someone can offer some advice.  Thanks!
 

Pages: 1