Hello Guest it is January 22, 2020, 06:03:07 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Soxfan963

Pages: « 1 2 3
21
Mach4 General Discussion / Help with my profile
« on: January 22, 2017, 10:50:18 AM »
Been going thru this for days and can't figure out what I'm doing wrong.  hoping someone out there will be kind enough to look this over and let me know what's wrong... Ive attached my M4 profile for you to look at...

Here's the issues I'm having:

1) Z limit - any time I enable anything to do with the Z limits, I get a "Limit Switch Z++ Tripped!" Error and my LED's on the Diagnostics tab light up. At point I can't do anything with the macnine.
2) Homing - X axis homes as it should and backs off the switch, but Y axis goes to the limit switch and stays there with a "Home switch Y tripped message. Z axis I don't know yet because I can't get the switches to work.

Now I could probably set it all up with the soft limits and soft homing, but the software is supposed to perform these tasks and I'd love for it to work properly!

For reference, here's my machine set up:

C10 Break out board
ESS from Warp 9 version 186
Mach 4 v. 4.2.0.3233
Automated technologies motors. X and z are 570 oz and Y is 906 oz.
My limit switches are chinese made generic and are of the NO/NC variety.   I have them wired NC and in series.

Not sure what other info I could provide other than my sincere appreciation to you guys for helping me with this!

Thanks again - Bob



22
Mach4 General Discussion / Re: M4,ESS and Limit/Home issues
« on: January 21, 2017, 10:24:30 AM »
Thanks for the reply, Daz.  But that didn't work..   Do you suppose the scripts you did a video on a while back are still a viable solution?

23
Mach4 General Discussion / M4,ESS and Limit/Home issues
« on: January 21, 2017, 08:30:47 AM »
Hey everybody,

I'm so close to getting my machine running, but I'm still having a couple issues. Hoping for some help.

Running:
M4 V. 4.2.0.3233
Warp 9 Ess
C10 BOB

I have my X and Y axes limits responding as I believe they should. the appropriate LED's are lighting up in the diagnostics tab when they're tripped. but this only works properly when Z is NOT enabled. If it's enabled I immediately get a message saying that Z++ limit has been tripped.  It tripps about every 2-3 seconds and continues that way until I restart Mach and disable it.

Dazthegas did a video on this issue a while back, but I can't find his scripts. Maybe someone can provide a link to them or another solution??

Thanks for any and all suggestions.
Bob


Pages: « 1 2 3