Hello Guest it is March 02, 2024, 11:02:32 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - daseitz

Pages: « 1 2
11
I have a Shopmaster Patriot with gecko 540 controller. My computer with mach3 died so I replaced computer and of course Mach3 will not work on win 10 so I upgraded to Mach4 and smoothstepper ESS board. I have installed everything and done the setup and gotten everything to work so far execpt the spindle.
It was working fine in Mach3. I have the dirrection and on-off working but cannot get the PWM to control the speed.
The output is on pin 14 and when I change the active state of 14 to high the VFD goes to full speed so it looks like the pin is correct.
I set the spindle speed to 300 rpm and turn on the clockwise or counterclockwise and the VFD turns on and changed direction but speed mever goes off 0.
I've been working on this for a day and going nuts.
Can anyone help me with wahat to set to get the PWM working?
Thanks very much

12
General Mach Discussion / Problem with spindle index pulse config
« on: March 19, 2021, 02:12:52 PM »
Hey all, I have a problem with the lathe spindle speed. I set the rpm to 200 and the readout settles at 200 but the spindle is turning at about 380rpm. I've checked everything and can't find anything wrong.
Finally I tried another configuration file and it works ok, set at 200 and readout is 200rpm and spindle is now at 200rpm.
I have one pulse per rev on spindle.
So there is something in the config file wrong but I cannot figure out what it is.
Can someone help on what setting it could be that's doing it. Been trying for days now. This config is all set for my machine and I'd hate to start over again.
Thanks

13
SmoothStepper USB / USS SS threading incorrect pitch
« on: June 17, 2016, 08:52:56 PM »
I just installed the USS stepper board. I have been threading with the PP with no problems. With the SS board and the rpm exactly the same, 200 rpm, the z axis runs to slow and makes the pitch too fine.  Using the same gcode file for both with F=.039 in per rev.  With the PP it runs at about 8.5 ipm and with the SS it runs at about 7.8 ipm. Why is this happening? How to fix?

Pages: « 1 2