Hello Guest it is August 12, 2020, 03:17:08 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Azalin

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 »
31
Mach4 General Discussion / Re: Mach4 newbie here. I need some help
« on: November 27, 2017, 02:30:28 PM »
Is this an answer for me or for @joeaverage? :)

32
Mach4 General Discussion / Re: Mach4 newbie here. I need some help
« on: November 27, 2017, 03:54:49 AM »
And some screenshots of the setup. Please let me know if more info needed.







I have played with the index debounce but didn't change anything. I used to use 20 in Mach3.

33
Mach4 General Discussion / Re: Mach4 newbie here. I need some help
« on: November 27, 2017, 03:44:07 AM »
Guys, I get the spindle working. I mean, M3 and M5 is working. I also get the green light when the index sensor is aligned with the slot on the disc. However, I don't have any index reading. When I hit the CW button in Mach4 the spindle starts rotating but the real spindle speed always zero.



- The index sensor is connected to PIN 15. I did the Darwin setup. Also mapped index to index in Mach inputs screen.
- I set the base PWM frequency in Darwin diagnostics screen to 300.


I wonder why there is no complete documentation for the Darwin plugin.

34
Mach4 General Discussion / Re: Mach4 newbie here. I need some help
« on: November 25, 2017, 04:01:26 PM »
Hi Craig,

The machine I am trying to setup is a lathe. I need spindle indexing for threading. I have to get it done.

Best,
Suat

35
Mach4 General Discussion / Mach4 newbie here. I need some help
« on: November 25, 2017, 12:21:08 PM »
I think I'm doing this all wrong. The in the video has a similar setup. I'll try the same.

https://youtu.be/7g_4gjZMA3g

Sent from my MI 5s Plus using Tapatalk

36
Mach4 General Discussion / Re: Mach4 newbie here. I need some help
« on: November 23, 2017, 04:42:00 PM »
Note: I just installed Mach4 to another computer to take the screenshot. It's not from the computer that I use for the Lathe.

37
Mach4 General Discussion / Re: Mach4 newbie here. I need some help
« on: November 23, 2017, 04:40:23 PM »
Yes, Min 0, Max 1510

If you mean the area in red, I only see there a calculated value in "True RPM" field. Not the RPM from the index sensor.

38
Mach4 General Discussion / Re: Mach4 newbie here. I need some help
« on: November 23, 2017, 02:58:47 PM »
Looks like the vx4 and vx6 sets are installed when you do a full installation. I only selected lathe option setup so the vx files didn't get installed.

Anyway, I tried the vx4 and vx6 screensets and yes, the diagnostics tab looks similar to the one in Mach3.

When I start the spindle by clicking the CW button in Mach4 the spindle starts revving and the "Index" indicator in Diag tab starts blinking however where the heck (sorry I'm getting tired of this Mach4 thing) is the real reading? : ) I don't see anywhere the real RPM from the index sensor.

39
Mach4 General Discussion / Re: Mach4 newbie here. I need some help
« on: November 23, 2017, 09:52:11 AM »
Hi Craig,

I was too busy. I'll try to get the thing working today and I'll let you know.

Thanks,
Suat

40
Mach4 General Discussion / Re: Mach4 newbie here. I need some help
« on: November 20, 2017, 03:32:38 PM »
Was the build you have installed Hobby or Industrial? I installed Hobby version.

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 »