Hello Guest it is August 10, 2022, 01:56:45 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Pedio

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 »
151
Mach4 General Discussion / Re: Probing on new Mach 4 screens
« on: September 01, 2015, 08:11:58 AM »
Has anyone made autotool touch off work on these new screens? I would like to know if I should keep trying or wait for the next release.


152
Mach4 General Discussion / Re: Shuttle pro plugin (Mach4 version 2660)
« on: August 31, 2015, 09:46:28 AM »
What is your incremental jog step size set at?
Not sure where I find the "incremental jog step size". Is it this table? If it is which one?

The only other place I know that controls the speed of the axis movement is on the motor set up tab. You can slow it down with the jog % slider on the screen set.

Thanks for the help,
Peter

153
Mach4 General Discussion / Shuttle pro plugin (Mach4 version 2660)
« on: August 30, 2015, 01:59:24 PM »
The new version of mach4 (Mach4 mill screen set) cause the center wheel on the Shuttle Pro plug in to move at a very rapid rate. Is there any way to control this? The previous version of Mach (2580) had this moving at a very slow rate. I would use the outer wheel to get close and then the center wheel to fine tune. I have tried:

 
  • changing the rapid rate slider
  • Using the old shuttlepro plug in from 2580
  • While in the shuttlepro programing mode moving the center wheel (this does not bring up the programming window for a button)

Thanks for any help / thoughts,
Peter

154
Mach4 General Discussion / Re: Probing on new Mach 4 screens
« on: August 30, 2015, 01:26:31 PM »
Tried entering G31 into the setup box. Nothing happened...   thoughts?

155
Mach4 General Discussion / Re: Probing on new Mach 4 screens
« on: August 29, 2015, 09:17:13 PM »
I have tried. Not sure what the Gcode setting is for. I typed in 31 thinking that a G31 probe is what is called for. Any thoughts or a screen shot of a sample set up would be appreciated.

156
Mach4 General Discussion / Probing on new Mach 4 screens
« on: August 29, 2015, 01:42:21 PM »
Maybe I am just being dense  ??? but I can't seem to get the probing to work on the new Mach 4. I can get a G31 command entered into the MDI to work. It moves down and when I ground the probe it stops. Thoughts about what I am doing wrong. I would love to get the auto tool touch off working.

157
Mach4 General Discussion / Re: Mach 4 Tool Auto Zero
« on: July 30, 2015, 09:18:53 PM »
I can run the profile. How do I get it to auto zero...

158
Mach4 General Discussion / Re: Mach 4 Tool Auto Zero
« on: July 30, 2015, 06:12:12 AM »
its all stored in a module there`s instruction in the screen

Perhaps I am being dense today. I looked under the button, in wizards, on all screens, and can not find it. Where is the code to do probing? I am running simulation mode if that makes a difference.

159
Mach4 General Discussion / Re: Mach 4 Tool Auto Zero
« on: July 29, 2015, 01:49:57 PM »
I saw the instructions and was able to install the screenset successfully; however, I am not sure how to activate an Auto tool Zero session using this screenset. The Screen set I was using supported G31 via SmartBob. I am able to type a G31 command into the MDI and have the Z axis move / stop moving when I touch the plate to the bit. What I expected and did not see in the Probe screen set was a script behind the "Auto Tool Zero" button.

Thoughts?

160
Mach4 General Discussion / Re: Mach 4 Tool Auto Zero
« on: July 28, 2015, 09:17:50 PM »
Ok - downloaded it. How do I make it work?

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 »