Hello Guest it is October 31, 2020, 12:28:30 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - aran

Pages: 1
1
General Mach Discussion / MOTOR FREEZED - UNKNOWN DEVICE
« on: May 16, 2007, 06:21:16 AM »
Hi to everybody, I'm new here. I give you this question:

I bought a MF70CNC kit, my administrator installed MACH3 I tried to use it (as a client) but when I open it I receive this error message:

"THIS PROFILE SEEMS TO BE EITHER CORRUPT, EMPTY OR MACH2 PROFILE, DO YOU WISH TO EXIT OR SELECT ANOTHER PROFILE?"

If I use it as admin the message doesn't appear, I enter in MACH3 I give for example G00 X10 the display indicate x=10 but the motor are freezed, no move! :-(

more details if this can help you: if I go in win XP system...hardware I note this problem (sorry if it is in italian, but I think you understand the problem)as in attachment1 and the details as in attachment2

I don't know if this is the problem, if the parallel port doesn't give any signal...Do I need any particular driver to install?or MACH3is enough?
I also attach the XML file (Who sold me the CNC kit gave me the XML file too so I think it works).

Last thing my pin setting (as indicated by the seller):

LPT pin 2 = X axis step/clock signal
LPT pin 3 = X axis direction signal
LPT pin 4 = Y axis step/clock signal
LPT pin 5 = Y axis direction signal
LPT pin 6 = Z axis step/clock signal
LPT pin 7 = Z axis direction signal
LPT pin 8 = A axis step/clock signal
LPT pin 8 = A axis direction signal
LPT pin 18-25 = Ground


I thank you for help!



Pages: 1