Hello Guest it is April 17, 2024, 10:28:09 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Naijin

Pages: « 1 2 3 4 »
11
General Mach Discussion / Z axis Problem
« on: April 12, 2016, 07:54:13 AM »
Hi there, I am using screen set 2010 and running windows 7, so far until today everything was fine, but now when I do the Z axis quick zero the z as goes down touches the touch plate, then it goes up and comes down again touches the plate but it does not go up instead a pop up screen comes up and it says "Z clearance plane is above z axis home switch   press OK or cancel, I have checked all the setting but I have no idea what they are supposed to be or where to find them, does anyone put there have any ideas as to solving this problem ?

Regards
Nick

12
General Mach Discussion / Mach2 version .062
« on: February 28, 2016, 08:58:16 PM »
Hi there, I have just installed the UC100 motion controller and I am having issues with homing switches and probe inputs, I understand the version.062 is more stable and works with UC 100, I am currently using the latest version of Mach3 downloaded just last week, I could not find version .062, my question is how do I obtain version .062 or where do I down load it from?

Regards
Nick

13
General Mach Discussion / 10.1 inch lap top screen
« on: February 24, 2016, 08:17:14 PM »
Hi there, does anyone know how to fit the Mach3 screen so that it is fully visible on a 10.1 inch lap top screen, I have tried the resolution settings and I still can not see the full Mach3 screen. I am running the 2010 screen set.

Regards
Nick

14
General Mach Discussion / WINDOWS 7 AND MACH 3
« on: December 22, 2015, 07:43:35 PM »
Hi there,I have just inherited a computer, it is running windows 7, my question is:- are there any problems with it, is anyone else out there using windows 7? the computer does not have an LPT port but I understand that the port cards are still available and are very easily installed

Regards
Nick

15
General Mach Discussion / Shielded Cable
« on: October 15, 2015, 08:03:31 PM »
Hi there, just a quick question regarding using shielded cable for homing switches, Do you connect  the outside shield (braided covering) to anything or just let it float, I am using a two core shielded cable.

Regards

Nick

16
General Mach Discussion / Mach 3 misbehaving
« on: May 06, 2015, 03:22:23 AM »
 
Hi there, until yesterday the program was running fine, just the odd limit switch error now and then, I have not used the program for about a month when I turned it on an error code came up saying an error has occurred and that the setting in ports and pins needed to be reset etc. once done it started to work, but I had to home all the axis, some of the axis were reversed, so I corrected them, them the z axis when doing the manual touch off in screen 2010 instead of coming down ,touching the touch pad and going back again, it was going the up instead of down, I corrected it, but my short cut keys were working in the opposite direction, so I fixed that problem, homed all the axis again and set up a small cutting job, set the x and y axis to the job center and zeroed them to the job but it wanted to start in the opposite direction e.g. it should start in the top right hand corner, it would try and start at the bottom right hand corner etc. I have an idea that the whole thing is  POSSESSED  or some thing, if there is any one out there who may be able to shed some light on the subject or perform exorcism please jump right in, any help will be greatly appreciated.

Regards
Nick

(I wanted to post the x m l  file   but I don't know how to attach it)
MODIFIED by RICH 5/6/2015 added xml

17
General Mach Discussion / Driver gone crazy
« on: February 02, 2015, 07:04:47 PM »
Hi there, my cnc router was running fine until about two weeks ago, the Y axis started to miss steps and does not change directions sometimes, the other times it would work fine, I have swapped the motors and it seems to be with the one driver, the drivers are 2M542 Leadshine drivers, I had them for about two years and never had any problems with them until now, is there anyone out there using the same drivers, and if they have similar problems or know of a way to fix it I would be more than happy to hear from you, or anyone else who may have some suggestions please feel free to jump in.

Regards
Nick

18
General Mach Discussion / Sharing Mach 3 between two machines
« on: August 08, 2014, 10:17:15 PM »
Hi there, this may already been discussed elsewhere, but here goes, I have built another mill machine and wish to run it on the same computer, is it possible to have two different set ups and how can it be done.

Regards
Nick  ???

19
General Mach Discussion / Screen Colour????
« on: May 06, 2014, 02:20:01 AM »
Hi there, a big THANK YOU to all who helped me with my limit switch problems, all advice was used and the end result is great..... so THANK you ALL  :D :D,, just a quick question: at my age the eye sight is starting to play up a bit, the blue project on the black back ground is very difficult to see some times is it possible to change one or the other?  when running a program that is.

Regards

Nick

20
General Mach Discussion / LIMIT SWITCHES vs SPINDLE
« on: May 05, 2014, 12:30:09 AM »
Hi there, seems like it is a never ending story, you get one thing sorted out and another one appears:::: Al limit switches work just fine, watch dogs is disabled in config..general config, touch plates are working fine etc, BUT when the spindle is turned on a message appears  "limit switch is triggered" there is no indication of which switch in the diagnostic screen or anything that is triggered, when the spindle is turned off...reset is pressed all is O.K. again until the spindle is activated again, anyone wwith any ideas or clues please feel free to drop me a line.. starting to get a bit frustrated (heaps of projects on the drawing boards to try....IF ONLY!!!)

Regards

Nick

Pages: « 1 2 3 4 »