Hello Guest it is March 03, 2024, 11:17:10 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Durero

Pages: « 1 2 3 4 5 6
51
Mach4 General Discussion / Re: System starts on Probing screen
« on: November 11, 2015, 11:32:57 PM »
Ah perfect.  Thanks blockhead!

52
I'm hoping someone here might be interested to help advise how to create a dialogue box, or even just edit the "are you sure you want to quit" dialogue box to remind operators to check the ATC status and be prepared to catch the tool that's about to be dropped upon exit from Mach4.

I'm really liking Mach4 a lot more than Mach3 and solving these little issues will make a big difference in the shop.

Any help would be greatly appreciated!

Leo

53
Mach4 General Discussion / Re: Spindle Calibration ESS
« on: November 11, 2015, 10:38:43 PM »
I was having a similar problem but the suggestions in this video helped me solve them.

https://www.youtube.com/watch?v=7g_4gjZMA3g


54
Mach4 General Discussion / Re: System starts on Probing screen
« on: November 11, 2015, 10:32:57 PM »
I'm really stuck on this issue and can't stop my Mach4 from opening in the Probing tab of the Main tabs group.

I've tried all manner of editing including both suggestions above and nothing has worked yet.

I've found a parameter of the Main tabs group which has a number for "Current Tab" but it makes no difference when I try to edit the number to a different tab.

Any suggestions would be greatly appreciated :)

Leo

55
Mach4 General Discussion / Re: No movement from ESS plugin
« on: November 02, 2015, 01:50:52 AM »
Ah ok thanks - I'll definitely try that out the next time I mess things up.

My previous attempts before my initial post involved loads of restarting both my control box with the ESS and the PC but nothing worked.  I have a habit of shutting down Mach4 before powering off the ESS and I wonder if Mach4 is saving the ESS settings/registers/flags between sessions and reloading them again.

After your replies I started watching out for the status of connections in the ESS diagnostics window which I think will also help for the next time I get myself stuck.


56
Mach4 General Discussion / Re: No movement from ESS plugin
« on: November 02, 2015, 01:35:18 AM »
Something worked!

I tried every configuration of the E-stop settings in the ESS config and Mach config.  Nothing worked until I tried starting up Mach3 which works.  Then Mach4 started working again!

I shutdown the computer and control box and restarted to see if Mach4 would keep working without first having to start Mach3 and it did!

I really appreciate your quick responses blockhead.  It got me on the right track even if I'm still not sure where I went wrong in the first place.

Cheers!

57
Mach4 General Discussion / Re: No movement from ESS plugin
« on: November 02, 2015, 12:48:49 AM »
Thanks very much for checking it out, blockhead.

The screenset is an unchanged copy of the screens from Mach4 2763.   Perhaps that's a mistake to try the screens from 2763 while running 2686?

In some attempts I've seen the "E-Stop is cleared" message but still no motion.  I'm not sure which place you're referring me to in order to uncheck the E-stop: ESS config, Mach config, diagnostics screen?

58
Mach4 General Discussion / Re: No movement from ESS plugin
« on: November 02, 2015, 12:22:48 AM »
Thought it'd be better to add to this thread than start a new one.

I'm having the same problem with no movement from ESS plugin.  I've read this thread carefully and checked all my settings and reverted my Mach4 back to 2686 but still can't figure out where the problem lies.

I've attached my Machine.ini file in case any of you have a chance to check it.

Any help would be greatly appreciated!

I'm very excited about Mach4 and had taken my setup process as far as motion, motor calibration, and ATC solenoid output functions, but now I've messed things up somehow.

Leo

Pages: « 1 2 3 4 5 6