Hello Guest it is November 21, 2019, 04:56:19 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - TPS

351
p to ground

and if you test Px to 5V, because this is the way the Motor controllers are connected.one pin is enough

352
so if you take the wire from p6, witch is the step Signal from z, and put it GND ,away from GND, and back to GND
by Hand the Motor should do one step every time you do this.

353
somethings amiss here. p2 on the breakout board is a steady 1.58 volts in both directions.
p3 is at 5.14 in the down dir. 1.58 in the up dir
p4 is at 1.54 in both dir
p5 is at 5.14 in the left dir 1.58 in the right dir
p6 is at 5.14 in to down dir 1.58 in the up dir
p7 is at 5.14 in the page down dir. 1.58 in the up dir
so it seems there might be an issue with p2 and p4?
What are your thoughts?

have you connected a Motor to p6/p7 they seam to work

did you measure PX to GND  or PX to 5V?

Motor Controllers connected or not?

354
my readings were a steady 3.32 volts.

but 3.32v one direction and 0V other direction?

355
ok, could not find any specifaction of the breackout bord, that it is working with 3,3V PP.

you can do the same test at the Outputs of the breakout board.

356
General Mach Discussion / Re: digitize input to turn on an output Mach3
« on: January 20, 2019, 12:18:23 PM »
nice to hear, you got it working.

btw it is a bit wormer here, but also -5°C.

357
phu, the box with the ideas is getting empty.

i think one of the next test' would be a "hardcore" test of the parallel port simular to this:

https://www.youtube.com/watch?v=uglCm_qsojk

358
exactly,

and the 0x378 is in Config -> Port's&Pin's -> Port#1 -> Port Adress ?

359
for the E/A adress of your parallelport LPT1


360
run - msinfo32