Hello Guest it is August 17, 2019, 11:31:36 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - jkoffman

Pages: 1
1
General Mach Discussion / Re: New User - Unable to Jog?
« on: April 03, 2011, 04:11:28 PM »
Aha, that seems to have been most of my problem. What I did differently on the initial machine was that I didn't create a custom profile. I ran the default MachMill profile, which seems to ship with motors enabled. On the second machine I created a custom profile called "TestMill" when I installed. That one didn't have any motors enabled. Thank you for that push in the right direction!

Funny little bug, I created the TestMill profile when I installed. I started to create a second profile but decided to cancel. When the install finished, I had two custom profiles - "TestMill" and "Cancel".

Thanks again!

Now to try the ShuttleRU pendant I've got...

2
General Mach Discussion / Re: New User - Unable to Jog?
« on: April 03, 2011, 11:22:17 AM »
Thanks for the reply!

I should have been more explicit. Reset is green, and the Jog button is also green.

I'm pretty confused about all of this as I would have expected that if you install the same program on two different computers, neither of which connected to an actual machine, then they'd both act the same way. However I can jog on one computer, but not the other. Weird.

Thanks again!

3
General Mach Discussion / New User - Unable to Jog?
« on: April 03, 2011, 01:05:30 AM »
Hi All!

I'm new to Mach3, and I've just ordered my first machine, a small CNC router. I would like to control it with Mach3. I don't have the machine yet, but I am trying to install Mach and experiment with it.

I've decided to try using a Thinkpad T42, mainly because I have one I'm not currently using, and I'd prefer a portable machine. I know I might have some trouble getting the parallel port to work nicely, but I will give the solutions presented in other posts a try and see what happens.

The part that's confusing me right now is that I'm having trouble getting Mach to respond in the way I think it should. I installed it on another machine (just to see if it would work), and I was able to install and then jog the axes and watch the DRO change. No configuration needed, etc. Then I installed on the Thinkpad. When I try to jog via the keyboard, and also when I open the onscreen MPG by pressing tab nothing happens. I can press the buttons but the DRO never change. I haven't messed with the configuration on this computer either, so I'm not sure why one works and the other doesn't.

So I know I'm probably missing something obvious, but what am I doing wrong? Should I be able to install and immediately jog? If that isn't working, where should I look?

Thanks!

Pages: 1