Hello Guest it is September 17, 2021, 02:29:34 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - rdean

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
62
General Mach Discussion / Re: Spindle starts on closing Mach
« on: July 30, 2013, 02:24:21 PM »
Or you could use a charge pump to connect Fwd to CM.

Ray

63
FAQs / Re: Stepper motor issues after calibration
« on: June 21, 2013, 02:27:51 PM »
Check your acceleration is not set too high the motor may be stalling.

Ray



 

64
Mach3 and G-Rex / Re: Newbie help Please!!!!!!
« on: April 15, 2013, 08:54:35 PM »
Just realized how old the original post is.

Syntax
Code "G0 Y250"

Ray

65
Mach3 and G-Rex / Re: Newbie help Please!!!!!!
« on: April 15, 2013, 08:35:20 PM »
Maybe the simplest way to do this is to add a line of code after the last line in the homing button script.  "Code G0 Y250" I may not have the syntax correct but there are numerous threads  explaining button script. 

The machine would home as normal and then move to X0, Y250

Ray

66
SmoothStepper USB / Re: Feed override causes jerky
« on: April 05, 2013, 08:23:51 AM »
I can't find how to edit my first post here so will just add this.

I have been talking to Jeffrey Birt on the ESS forum not Britt. 

They say the mind is the first to go!

Sorry for any inconvenience

Ray

67
SmoothStepper USB / Feed override causes jerky
« on: April 04, 2013, 10:37:32 AM »
I found this thread from some time back that is exactly what I am seeing but there was no resolution to the issue.
http://www.machsupport.com/forum/index.php/topic,21235.0.html

Problem:
G code written for 30 FPM feed runs smooth no problems until I click feed override to speed up the cut.  The more override the jerkier it gets. 
Rewrite same file with 100 FPM feed and it runs smooth no problems until I click on feed override to speed up from 100.  Reducing the feed rate does not cause any problems.

I have been working with Britt on this at Warp9 and tried all of his suggestions and settings.  Several different versions of Mach and ESS. We are not sure it is a ESS problem.

Any suggestions appreciated.

Ray


68
General Mach Discussion / Re: Panasonic servo drive help
« on: March 21, 2013, 07:08:08 PM »
CNC4PC said they shipped me two out yesterday but I haven't gotten them yet.
I know they were expecting them in when I ordered them maybe they have them now.

Ray

69
SmoothStepper USB / Re: ESS recommended Mach version?
« on: December 11, 2012, 06:45:00 AM »
I am using Version R3.043.066 in Mach3 with the  ESS_v10hd2 plugin.
This combination did solve some issues I previously had.

Ray

70
Mine is working fine also.

ESS, two motors and two switches on X axis.
Running the latest version of Mach3 and ESS.

Ray

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »