Hello Guest it is September 23, 2020, 12:05:33 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - comet

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 »
121
General Mach Discussion / Re: USB pendant button association ?
« on: November 23, 2012, 07:27:09 AM »
got it sorted screen 4 is cleverer than I thought  ;D

122
General Mach Discussion / USB pendant button association ?
« on: November 23, 2012, 03:22:46 AM »

Hi,
  I bought a usb pendant:
http://www.ebay.co.uk/itm/180991754618?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

The jog keys I can assign through the hotkeys drop down and they work fine,but how do I find out the key number on the other keys?
I assume once ive got them I can assign the buttons on my screenset to them.
I have tried the keygrabber in test mod4e and it brings up the number on my keyboard,but dosnt do anything with the pendant? Although I dont have a clue how to set the keygrabber up!
 
   Any clues?

   Tony

123
General Mach Discussion / Re: bizarre feed rate dro behaviour
« on: November 22, 2012, 04:01:04 PM »
Well I ended up having to go at 60k kernal speed to get it to sync. surprised the computer would run it as its a good 10 years old!

124
General Mach Discussion / Re: bizarre feed rate dro behaviour
« on: November 21, 2012, 04:25:14 PM »
showing 41khtz the program is set at 35,have reloaded bios settings and no differance

125
General Mach Discussion / Re: bizarre feed rate dro behaviour
« on: November 21, 2012, 11:20:27 AM »
will do,when i get home. could it be anything to do with me messing with the cpu/memory speed on the motherboard? thinking about it,itseems that it all started playing up when I lost my bios settings.

126
General Mach Discussion / Re: bizarre feed rate dro behaviour
« on: November 21, 2012, 08:32:19 AM »
try that

127
General Mach Discussion / Re: bizarre feed rate dro behaviour
« on: November 21, 2012, 07:58:55 AM »
no its a one axis straight line movement and all axis are effected.
 tony

128
General Mach Discussion / bizarre feed rate dro behaviour
« on: November 21, 2012, 05:41:22 AM »
My set up seems to have developed a glitch.
in motor tunings the speeds are correct,Ive checked that with motor rpm /measurements.
But the DRO's on the home page are approx 32% too fast.
this is something that has happened recently,ive tried reinstalling but that hasnt worked.
 any Ideas?
  Tony

129
General Mach Discussion / Re: LED for in-position (servo active)
« on: November 19, 2012, 03:51:37 PM »
you could quite simplty tape a photo transistor over the gecko led and use it to trigger an imput to mach, same theory as an optoisolator.
  Tony

130
General Mach Discussion / Re: ATC set up on milling machine?
« on: November 19, 2012, 05:09:47 AM »
sorted it myself,couldnt wait for reply,this will do a 6 tool carosell changer, remove (delete) from title and drop in macro mill folder,its set for a as carosel for testing but change all instances to c  if you prefer similary divide 360 by the number of tools required for carosel positions

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 »