Hello Guest it is September 22, 2020, 05:03:59 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - dajavu

Pages: 1
1
General Mach Discussion / 4th axis
« on: January 04, 2013, 02:51:02 PM »
I finally finished my 4th axis and put a 10:1 gearbox on the servo motor.  the "steps per" is 55.5555555 and that = one 360 degree revolution.  The problem is that the feedrate now is 10 times slower than it should be.  can i fix the feedrate problem some way?

2
Can someone tell me which pin to use or how to configure Mach to use the 110 AC Solid State Relay?  It says pin one on it.  When i configure mach to use pin 1 is turns on and off the pin 1 which is located with the step / direction pins.  I will like to use an high speed Dremel tool and control it on/off with the program. 

3
General Mach Discussion / Re: I'm Losing Position HELP!!!!
« on: October 06, 2008, 12:36:04 AM »
Hey, after countless hours dismantling, changing settings, moving wires around to differnt drivers...... i finally found the problem.  A loose connector to the endcoder.  Now it goes to perfect position every time.  Thanks everyone for the support!!!!!

4
General Mach Discussion / Re: I'm Losing Position HELP!!!!
« on: October 04, 2008, 01:59:35 AM »
Hello,
I did put an indicator on each end and the true position moved always moves to the negative.  i tried the test with different speeds and acceleration rates, the more rapid the travel the more loss of position i have, acceleration doesn't seem to matter.  it seems to make a few correct moves then will lose .002 thousands / inch.  repeated loss the more times i move.  its a ballscrew and the backlash is minimal.  everything is keyed so i know nothing is slipping.  i only tried this test in the Y axis as the X is still tight and i want to replace the thrust barring's and adjust the Gibb.  I'm using the readout from Mach3 and have magnetic base indicators on the table to each side of the spindle.

5
General Mach Discussion / I'm Losing Position HELP!!!!
« on: October 03, 2008, 12:15:25 PM »
Hello, i just got my retrofitted hurco cnc mill working.  I have a package from kelling, nema 34 servo motors, breakout board, 320 gecko drivers, 500 line US digital encoders.  I wrote a program using mach3 to run +11 inches to zero 240 times and i lose about .030 from position.  I do have indicators on both positive and 0.000 positions.  US digital offers a board which keeps tract of exactly the position of the encoders. (It seems) http://www.usdigital.com/products/interfaces/pc/internal-card/
will mach3 work with this card so can be sure i wont lose posiition?  Can anyone tell me a way or something i can buy so i know i wont lose postion?  i already tried to increase the frequency width,  (doesnt work).
Can anyone tell me what the "servo Serial Link Feedback" option is in port setup and axis selection?

Thanks

6
Modbus / losing position
« on: October 02, 2008, 10:24:07 AM »
Hello, i just got my retrofitted hurco cnc mill working.  I have a package from kelling, nema 34 servo motors, breakout board, 320 gecko drivers, 500 line US digital encoders.  I wrote a program using mach3 to run +11 inches to zero 240 times and i lose about .030 from position.  US digital offers a board which keeps tract of exactly the position of the encoders. (It seems) http://www.usdigital.com/products/interfaces/pc/internal-card/
will mach3 work with this card so can be sure i wont lose posiition?  Can anyone tell me a way or something i can buy so i know i wont lose postion?  i already tried to increase the frequency width,  :-\(doesnt work).
Thanks

Pages: 1