Hello Guest it is September 27, 2020, 07:40:39 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ahmedrehan

Pages: 1
1
General Mach Discussion / Re: Mach3 Turn Help
« on: March 24, 2009, 04:11:56 PM »
Hood,

Attach please find the photo of turret and chuck . Please let me know which side x should home towards the door of machine or the orther side?

Regards

Ahmed

2
General Mach Discussion / Re: Mach3 Turn Help
« on: March 23, 2009, 04:52:34 PM »
ok will do that but one thing i want to ask that my lathe has turret which is homing in X+ direction and all move is in -ve direction for x is it ok?

3
General Mach Discussion / Mach3 Turn Help
« on: March 22, 2009, 01:41:28 PM »
Following are the problem i am facing with mach3 turn i am using uhu drive.

1. As the tool changer work it changes program coordinates randomly but machine coordinates remains 0,0
2. when any limit switch is hit it changes the hotkey direction with the same hot key the machines move in opposite direction
3. It dose not remember the parameter instead of i save the setting
4. in general configuration should i select absolute or increment?
5. can i have screen shot for general config for lathe.

Ahmed

4
General Mach Discussion / Re: Computer Halting due to 4 input Turret
« on: February 22, 2009, 09:41:13 AM »
Make sure on your diag page that you can see Inputs 1-4 when you trigger them externally.

scott

yes i have checked it is working there all four inputs

Ahmed

5
General Mach Discussion / Re: Computer Halting due to 4 input Turret
« on: February 22, 2009, 08:52:56 AM »
What is in your macro?
Hood

I modified the 3 input tool changer on forum as under:

Sub Main()

NewTool = GetSelectedTool()
OldTool = GetCurrentTool()
MaxToolNum = 10 'Max number of tools for the changer

While NewTool > MaxToolNum
NewTool = Question ("Enter New Tool Number up to " & MaxToolNum)
Wend

If NewTool = OldTool Or NewTool = 0 Then
Exit Sub
End If

If OldTool <> NewTool Then
   While Slot <> NewTool
   ActivateSignal(OUTPUT3) 'start rotating forward
      If Not IsActive(INPUT4) And Not IsActive(INPUT3) And Not IsActive(INPUT2) And IsActive (INPUT1) Then
      Slot = 1
      End If
      If Not IsActive(INPUT4) And Not IsActive(INPUT3) And IsActive(INPUT2) And Not IsActive (INPUT1) Then
      Slot = 2
      End If
      If Not IsActive(INPUT4) And Not IsActive(INPUT3) And IsActive(INPUT2) And IsActive (INPUT1) Then
      Slot = 3
      End If
      If Not IsActive(INPUT4) And IsActive(INPUT3) And Not IsActive(INPUT2) And Not IsActive(INPUT1) Then
      Slot = 4
      End If
      If Not IsActive(INPUT4) And IsActive(INPUT3) And Not IsActive(INPUT2) And IsActive(INPUT1) Then
      Slot = 5
      End If
      If Not IsActive(INPUT4) And IsActive(INPUT3) And IsActive(INPUT2) And Not IsActive(INPUT1) Then
      Slot = 6
      End If
      If Not IsActive(INPUT4) And IsActive(INPUT3) And IsActive(INPUT2) And IsActive (INPUT1) Then
      Slot = 7
      End If
      If  IsActive(INPUT4) And Not IsActive(INPUT3) And Not IsActive(INPUT2) And Not IsActive(INPUT1) Then
      Slot = 8
      End If
      If  IsActive(INPUT4) And Not IsActive(INPUT3) And Not IsActive(INPUT2) And IsActive(INPUT1) Then
      Slot = 9
      End If
      If  IsActive(INPUT4) And Not IsActive(INPUT3) And IsActive(INPUT2) And Not IsActive(INPUT1) Then
      Slot = 10
      End If
   Wend
   Sleep(100)
   DeActivateSignal(OUTPUT3) 'stop rotating forward, rotate backward now
End If

SetOEMDRO(824,NewTool)
Code "G4 P2"          'A pause time of 2 seconds to give your reverse turret time to seat
While IsMoving
Wend

End Sub
Main

6
General Mach Discussion / Computer Halting due to 4 input Turret
« on: February 22, 2009, 02:24:22 AM »
Hi,

I am facing a strange problem my lathe turret has 10 tool i made a binray 4 bit to select tool when i use only 3 inputs it works fine as soon as i give 4th input to parallel port it halts the system.  I have cheked this on built in parallel port and pci parallel port card it gives same problem. Any sujestion or any one facing same problem.

Regards

Ahmed

7
Thanks got it working but i have to add 4 bit bcd as tool changer is 10 tools will try.


Ahmed

8
Hi ,

I have tested the above code it run fine when i run from vb script editor but not run when i run from mach screen as soon as i put m6 t02 it will set the dro to 0 tool no for every value on tool i have also enabled auto tool changer in config.

please help.

Ahmed

9
General Mach Discussion / Re: PID motor tuning
« on: November 17, 2006, 11:59:39 AM »
Any other possibility to add PID in motor tuning

Ahmed

10
General Mach Discussion / PID motor tuning
« on: November 15, 2006, 04:12:31 PM »
Hi,

Can we add PID control in motor tuning of MACH using VB code? This will make servo drive simpler.

Ahmed

Pages: 1