Hello Guest it is May 19, 2024, 11:10:57 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - tripleblack

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 »
81
General Mach Discussion / Re: mpg ports and pins
« on: January 16, 2010, 05:53:53 AM »
thank you Hood, deleted all the pokeys plugins.reinstalled mach.no more problems. iam still using the pokeys , only thru hotkey combinations.

82
General Mach Discussion / mpg ports and pins
« on: January 14, 2010, 06:25:31 AM »
i have been having problems with mach turn and an mpg. i had a mpg connected to a pokeys , in ports and pins /mpg/ had port 10  pin 1 for A.port 10 pin 2 for B.decided to use pport  instead and so chose port 1 pin 10 for A. port1 pin 11 for B.so i save and works properly. when mach is shut down and restarted, the configuration of the pokeys, port 10 is there.if wont stay changed to port 1.


83
PoKeys / Re: mpg and pokeys plugin
« on: December 29, 2009, 06:34:52 AM »
thanks Scott, i have used the pokeys screenset and seen the tick counter working properly. i have had the mpg working , but only sometimes.close mach3, restart does not work. restart mach3, mpg works properly. although i find that the mpg is not as responsive and a bit of lag as compared to being connected to the parallel port. i have a lathe panel that i have been trying to make with all buttons and functions completely run by pokeys, with the exception of estop.just plug in usb and install. works very well.

84
PoKeys / mpg and pokeys plugin
« on: December 27, 2009, 04:57:04 PM »
i have the latest pokeys plugin installed. have upgraded the firmware to the latest from poscope.i have fast encoders enabled. when checking raw encoder output in the pokeys software , i get good fast encoder response. when mach3 is started, checking io of the pokeys, sometimes shows output , sometimes not. i have the mpg enabled in ports and pins, port 10 pin 1 for a, port 10 pin2 for b.
in the pokeys plugin config, encoder1 is set as mpg4.am i supposed to have a brain running for this to work? is the modio brain need to be enabled?

85
PoKeys / Re: setting up input for oemcode
« on: December 09, 2009, 07:50:15 PM »
thanks Boris,your example set me  on the right path . now i know the correct settings for setting up the hotkeys.

86
PoKeys / Re: setting up input for oemcode
« on: December 06, 2009, 04:19:44 PM »
boris , can you not just tell me whether the input is set as a  keyboard shortcut, as an app ??? or as none?just enable the pin input?

87
General Mach Discussion / Re: lathe index led intermittant .
« on: December 03, 2009, 08:44:01 PM »
thanks hood , i have that checked.will try again tomorrow.

88
General Mach Discussion / Re: lathe index led intermittant .
« on: December 03, 2009, 06:47:42 AM »
i have been getting a sawtooth shape in threading. the cutter is correctly centered and square to the workpiece. debounce is set to 0.
29.5 degree infeed. the toolpost is a rigid setup. hardinge chnc3 lathe. no measurable backlash in the z or x axis.i will check out the documentation thanks.


89
General Mach Discussion / lathe index led intermittant .
« on: December 02, 2009, 02:34:53 PM »
is the index led supposed to blink on off all the time when the spindle is turning? i have it flashing on about 5-6 times , then going off, then randomly lighting. i have rpm readings from 100-3000 rpm. my spindle motor is driven by ab impact vfd, takes step pulse for speed. i can enter into the spindle speed 1345 and the spindle rpm is being read by the spindle sensor as 1345 +- 1rpm so i know that the spindle sensor is working properly. this is by 2 parralel ports, cnc4pc bboards, and cnc4pc index pulse board.

i have tried reinstalling the latest version , still the same. tried using smoothstepper, still the same. reason i am concerned the index is not working properly in mach, and have been having problems threading.

90
General Mach Discussion / Re: Lathe spindle index quit working
« on: December 02, 2009, 12:13:50 PM »
Derek, did you ever solve this problem?

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 »