Hello Guest it is January 26, 2021, 12:50:46 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - rich05

Pages: « 1 2 3 4 »
11
General Mach Discussion / Re: Help suddenly arrow keys do not operate
« on: September 21, 2010, 03:04:12 PM »
got it thanks.  i thought i clicked everything missed that

12
General Mach Discussion / Re: upgrading to latest lockdown quick question
« on: September 21, 2010, 03:03:20 PM »
thanks that helps allot

13
General Mach Discussion / upgrading to latest lockdown quick question
« on: September 21, 2010, 12:12:03 PM »
Its been a while what is the steps I need to upgrade, there is some files I need to keep right?  sorry its been a while

14
General Mach Discussion / Help suddenly arrow keys do not operate
« on: September 21, 2010, 12:10:30 PM »
I can move the mill using the graphic green and red icons, but not with the arrow keys on the keyboard did i hit an option to disable it what gives?

15
im pretty chicken to try it,

16
the mach I have i think one release back has the double point probe dreaded issue...    has the last Mach fixed this?  Is there a new probe plug in too?

for those that dont know waht double point bug is.   your data cloud will have two sets of points on for contact and one for retract, so it its a seccodn layer of points over the other,  it is possible to delet the other layer when the datapoints are fairly flat, but not when a surfaces get bouncy.

so basically any data point cloud made is unusable.  this is not because the probe does not have a resistor in it, or that the sping in the probe is too light, or the feed rate is too high, low, or that the retract is too close to the touch, it just because the probe or mach interface with probe code is not complete, working, funtional ect..

thanks

17
Decent computer P4 3.0 ghz i think 1gig of ram.

Question is can i run skype maybe , with mill running a mach routine?  will this mess anything thing up?

also I want to run the mill remotely from office with remote desktop, can i get away with that?

thanks..

18
min travel is .05 it tells me

19
That is great news you and Art are looking into the problem with the probe plug in.  A big thank  you!

I am using the max pullback of .05 (that is the maximum pullback the plug in will allow), so that the points could be seperated out.   Shown here you can see it forces a pullback of .05



20
I tried changing debounce to 400, also putting that 1k resistor between 5v and pin 15, and also using a heavier spring in the probe.  Still getting two points per probe.   Need help with this please. Thank you very much.  Rich

small probe of 1"x 1"  .05 grid, .05 retract, 5 inch per minute probe.  note the double set of points.

Pages: « 1 2 3 4 »