Hello Guest it is January 17, 2022, 11:12:56 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - tantan

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »
51
Newfangled Solutions Mach3 Wizards / undesirable behavior of wizard
« on: July 24, 2011, 09:52:38 AM »
i used the keyway wizard. it works fine but:

the code which is generated is for example X-90 y0. a few lines above is G1 F75. if mach3 executes the line x-90 y0 and while the machine is moving i press stop. no worries yet: the machine stops. but when i press run mach go's on with the  the x-90 y0 command but then with G0 speed. ???????

i think the solution would be to generate code like: G1 x-90 y0 F75

52
General Mach Discussion / OEM Code for "Output 8 Active LED"
« on: July 15, 2011, 11:13:53 AM »
hi,

is there a OEM Code for "Output 8 Active LED". i cannot find it in the lists, the last code fo rthe output leds is OEM Code for "Output 6 Active LED"

tnx

tantan

53
hi, i use the original turret (sauter), it runs with a small maxxon 24 volt DC motor.

54
hi kurt,

if you look at my youtube channel you can see what the possibilities are

http://www.youtube.com/user/tantancnc


55
General Mach Discussion / lathe threading with 3.043.038
« on: May 30, 2011, 01:59:05 PM »
hi,

i tried the 3.043.038 version because of the tooloffset dro. the changelog says the driver is updated for threading but that does not work properly. the last version (as far as i know) is 3.042.039 which does threading correct.

56
PoKeys / Re: analog feedrate override in mach
« on: March 05, 2011, 10:15:19 AM »
hi,

i did some more testing but it just seems to be a matter of waiting a while before the override in the mach kernel responses, in the brain debug window i see the value immediately changing if i turn the pot. as i said it is not a big problem, i was just curious.

thanks, tantan

57
PoKeys / analog feedrate override in mach
« on: March 04, 2011, 06:43:10 AM »
hi,

I have 2 pokeys working on 2 different pc's with mach installed. i use the latest mach and pokeys software. i connected a potmeter to pin 43 and i use the brains (posted on this forum) to connect the analog signal to the feedrate override. all works well but when i start the pc and mach3 there is a delay of almost 30 seconds before the feedrate override actually responds to the potmeter movement. if i view the brain in debug mode i can see the signal changing but the bar on the mach screen does not respond the first app. 30 seconds. after the 30 seconds everything works fine.

it is not a big problem and i am very happy with the pokeys functionality but i am just curious why this signal is delayed after start up.

thanks

tantan

58
PoKeys / Re: new pokeys software: stange things???
« on: September 17, 2010, 01:50:23 PM »
all problems are solved after reinstalling mach3,

59
PoKeys / new pokeys software: stange things???
« on: September 17, 2010, 01:00:39 PM »
hi,

I'd upgraded my pokeyssoftware (firmware and mach3 plug in) to the latest versions. but it seems my old configuration does not work anymore???. i upgraded pokeys firmware and now every time i start up the pc pokeys inputs disappeared and are changed automatically to fast encoders.

i think something went wrong with the new firmware

thanks antoine

60
hi,

thanks i am gone try that.

antoine

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »