Hello Guest it is May 30, 2024, 04:03:49 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Jackal

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 »
51
General Mach Discussion / Re: Ordered 3 Dugong drives for my Hurco
« on: November 10, 2011, 11:26:41 AM »
Mato,

That sounds pretty good, but  the machine is already built . Right now the wiring is being cleaned up and all of the conduit straightened out.

The factory Hurco motors were used ( DC servos).

I'll check into those other drives and motors they sound interesting.

JAckal :)

52
General Mach Discussion / Re: Ordered 3 Dugong drives for my Hurco
« on: November 07, 2011, 11:11:27 PM »
Guys,

It ended up with Gecko drives.

After paying for the Dugongs, it took about 8 or 10 weeks to realize they weren't coming.

I got a refund after week 10. :(

The Geckos are easy to get, and you can have a new one in your hands within 24 hours almost anywhere in the world.

After my mill is running good, a spare Gecko 320x ,amt-103 encoder + a few other goodies will be in my spare box.

It scares me to think about taking jobs in and have a Servo Drive go out. Then hear it will be 12 weeks until you can get a new one.

I know, I know, a spare Dugong would help that. ::)

But if something was wrong with my machine/wiring and the spare Dugong blew out before  the problem was found?????

I'll get all of my stuff together and post some pics and a build-up of it.

By waiting until it is finished, it won't be a blow-by-blow showing all of the mistakes and questions, etc.< ( I don't like reality shows because of this. What I had for dinner the night the X-axis servo was installed is irrelevant). ;D ;) :-X 8)

If I do another mill, it will be the same set-up so that parts will interchange.

 (1) spare Gecko will fit either machine, or lets take this off of mill #2 and see if it  fixes the problem on mill #1.

I know, I'm cheap and try to keep things simple. :D

Thanks for all of the help and interest along the way,

Everyone has been great!!!!

JAckal :)



53
Mach Screens / Re: A redo of scott's Back In Black screen
« on: November 05, 2011, 01:21:39 PM »
Dave, if you find out let me know.

Once I get familiar with Mach so that people won't have to help me constantly, I want a basic screen with   few colors on it.

JAckal :)

54
Mach Screens / Re: A redo of scott's Back In Black screen
« on: November 04, 2011, 07:07:58 PM »
Hacker,

Those are very nice screens. The black back ground is easy for me to see, with no glare. ;)

JAckal :)

55
General Mach Discussion / Re: Another 2nd parallel port question
« on: October 26, 2011, 02:53:44 PM »
It all works now!

 I took out the C-22 board and disabled the brains.

Configured Mach through the port pins and got 5+volts from the USB port.

Hope this helps someone.
It seems the brains had something that  corrupted Mach.

JAckal ;)

56
Update!

It's working now.  I took out the C-22 board and disabled the brains.

Configured Mach through the port pins and got 5+volts from the USB port.

Hope this helps someone.

Thanks for all of the help and suggestions

JAckal ;D

57
It's working now.  I took out the C-22 board and disabled the brains.

Configured Mach through the port pins and got 5+volts from the USB port.

Hope this helps someone.

JAckal ;)

58

The machine is now where it will jog with the pendant.

It will  select; X, Y, or Z axis, from the pendant.

The settings have me puzzled, though. If it is in step/velocity mode, the axis won't jog until you have made a second revolution with the hand-wheel.

Then it jumps about 2 or 3 inches at once, and coasts to a stop.

If it is set to lower counts or velocity in the MPG setting, it jumps about .250 in per click.  :o

There is something simple that I'm not getting.

Does anyone have some suggested starting points for tuning an MPG?

It would be nice to have it rapid close to the part, (with MPG) and then be able to move in .001 at a time to touch off with an edge finder.

Another concern is sometime it will only jog in one direction -.0 only, with the hand wheel turning either  direction ???

Also in velocity mode, it will run-away and you have to hit "ESC" to stop it.

There may be some loose pin connections in the pendant, or cable end DB 25 connector.

Thanks for all of the help,

JAckal :)

59
Got  it all working ( most of it)

The pendant will jog now. ;D

Thanks for all of the help and listening to my  "Lunatic Ramblings." ;D


JAckal :)

60
Now everything works, except the pendant..

Mach functions great, the "Motor Config" opens every time.

Brains, .xml with different names can be installed/removed. No problems.


The enable button on the pendant works, and toggles the jog button on screen.

Something must be wrong with:

The pendant, or (wiring pin-out is wrong inside the one I have)

C-22 board is bad

The brains for c-22 are bad.


Mach will run on either port with a simple address change, and swap the cable to the different port.


JAckal

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 »