Hello Guest it is August 14, 2020, 01:33:51 AM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - cheubach

Pages: 1
1
Finished Screens / Re: Mach3 2010 Screenset - Now available
« on: January 04, 2014, 06:05:54 PM »
Has anyone ever used the Mach 3 2010 on a Ez-Router table?

2
Thanks for the reply.
I do not use the g53 in any machining processes. I use BobCadcam and the g53 command is used at the end of each machine function, It is used only to go to the machine zero coordinates. The way it outputs now the Z axis is sent to zero and then on the next line the X and Y axis are both sent to zero simultaneously that is when it gets jerky. I am will try and modify the program file and see if I can get it to work if I separate each of the axis to a separate line and see if they will move one at a time to there zero.

3
Does Mach calculate accel and velocity rates for a G53 Absolute machine coordinate move any differently than it does for G00 move in the programs?
I can set the velocity to 1600 in per min and the accel to 35 in per min on my EZ Router Scorpion table and it will run G00 moves smoothly all day long, but as soon as it runs a G53 move it will respond very jerky and usually faults one of the axis servo motors. I have had to compensate by reducing the velocity to 1000 and the accel to 20 in per min but it is still always jerky with a G53 and smooth with a G00. Does anyone have any ideas what I need to do to correct this?

Pages: 1